Lako i brzo se priprema, odlično izgleda, naročito sa dodatkom sira, a o ukusu i da ne govorimo, može biti odličan doručak, ručak ili večera.

profimedia0774294627.jpg
Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia 

KOLIČINA 2 porcije

UKUPNO VREME 20 minuta

Sastojci:

  • 4 asparagusa
  • 4 jaja
  • ¼ šolje kisele pavlake
  • 2 kašičice sitno iseckanog luka
  • ¼ kašičice soli
  • biber po želji
  • ¼ kašičice čili ljuspica
  • 2 kašičice putera
  • 60 g kremastog sira

Priprema:

Obariti šparglu u šerpi, ne treba stavljati poklopac, pri čemu asparagus treba da ostane hrskav. Bari se dva minuta i odmah potom prebacuje se u ledenu vodu. Nakon toga se ocedi i ubrusom upije voda.

Umutiti jaja, kiselu pavlaku, luk, so, biber, čili ljuspice.

Zagrejati puter u tiganju, sipati mešavinu sa jajima. Spoljni deo omleta će brzo očvrsnuti i tada stranice treba pogurati ka sredini, da bi se ostatak tečne smese razlio ispod i lepo ispekao.

profimedia0197175071.jpg
Corina Daniela Obertas / Alamy / Alamy / Profimedia 

Kada je omlet pečen, na sredinu staviti asparagus i sir, preklopiti i peći 1–2 minuta dok sir ne omekša.

Preklopiti, iseći na pola i služiti.

(Kurir.rs/Tosamja.Media)

Bonus video:

00:49
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje Izvor: Kurir televizija