OVA TEHNIKA U KREVETU DOKAZANO PRODUŽAVA ŽIVOT, A MNOGE ŽENE JE SE STIDE! Doktorka otkriva: Osim raspoloženja podiže i imunitet
Foto: Profimedia

provereno je zdravo

OVA TEHNIKA U KREVETU DOKAZANO PRODUŽAVA ŽIVOT, A MNOGE ŽENE JE SE STIDE! Doktorka otkriva: Osim raspoloženja podiže i imunitet

Žena -

Seksualna terapeutkinja dr Glorija Brame kaže da tajna dužeg i zdravijeg života leži u – redovnom samozadovoljavanju; ta aktivnost, prema njenim rečima, ako se ponavlja barem triput nedeljno, može dugoročno da učini čuda za telo i za um, i za muškarce i za žene.

„Postizanje orgazma masturbacijom šalje po organizmu gomilu hormona sreće i zadovoljstva: oksitocina, serotonina i dopamina“, kaže terapeutkinja i dodaje da orgazam inače telu pruža najveću moguću eksploziju dopamina koja nije uzrokovana lekovima.

Seks, Orgazam
foto: Profimedia

„Masturbacija tako telu šalje koktel stvarno ‘srećnih droga’; koje ne možete kupiti niti vam ih lekar može propisati; jer neke hemikalije još ne možemo farmaceutski da reprodukujemo“, rekla je dr Brame.

A osim raspoloženja, orgazam, kako kaže, podiže i imunitet.

„Smanjuje nivo kortizola koji je inače poznat kao hormon stresa, a snižavanje nivoa kortizola i povećanje oksitocina i dopamina u telu pomaže u jačanju imunološkog sistema“, rekla je, a prenosi večernji.hr.

Seks, Oralni Seks, Orgazam
foto: Profimedia

Slično je potvrdila i studija iz 2004. koju je na Univerzitetskoj klinici u Esenu sproveo Odsek za medicinsku psihologiju a koja je pokazala da nakon orgazma izazvanog masturbacijom u telu raste nivo belih krvnih zrnaca, pa ona tako i direktno pozitivno utiče na naš imunosistem, budući da su leukociti izuzetno važni za borbu protiv raznih infekcija i bolesti…

„Utvrđeno je i da orgazmi sprečavaju ili barem ublažavaju bol, što isto jača imunološki sistem i pomaže u sprečavanju simptoma prehlade i gripa“, dodala seksološkinja za The Sun.

sramota, stid, sram, devojka, žena, tužna
foto: Profimedia

Međutim, mnoge žene se stide masturbacije, osećaju nelagodu pri toj pomisli i veruju u brojne predrasude o masturbiranju.

Neurolog i specijalista za glavobolje Stefan Evers sproveo je nedavno studiju s 800 pacijenata s migrenom kako bi istražio kako njihova seksualna aktivnost utiče na nivo bola. Otkrio je da je 60 odsto obolelih od migrene nakon seksualne aktivnosti koja je rezultirala orgazmom osetilo ublažavanje bola.

Migrena, Glavobolja
foto: Shutterstock

Istraživanje iz 2004. je pokazalo da česta masturbacija i čest seks takođe mogu pomoći i u smanjenju rizika od raka prostate kod muškaraca. Naime muškarci koji su ejakulirali više od 21 puta mesečno smanjili su rizik oboljevanja od raka prostate za otprilike 33 odsto u poređđenju s onima koji su orgazam postigli između četiri i sedam puta mesečno.

(Kurir.rs/Zadovoljna)

Bonus video:

01:42

VELIKI JUBILEJ: Na 40 godina od albuma Paket aranžman Duca Marković progovorila o vezi sa Giletom (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track