MAKALO OD PEČENIH PAPRIKA I KROMPIRA: Tradicionalno makedonsko predjelo koje je idealno uz VRUĆ HLEB (RECEPT)
Makalo je tradicionalno makedonsko predjelo koje se pravi od belog luka, ali u njega možete da dodate razne sastojke. Predlažemo vam da isprobate i makalo sa pečenim paprikama i krompirom, koje će savšreno dopuniti svako vaše jelo, a odličan je i kao namaz, pogotovo uz vruć hleb.
Sastojci:
- 4 čena belog luka
- 6 pečenih paprika
- 500 g krompira
- ulje
Priprema:
Izblendirajte beli luk, pa dodajte i očišćene pečene paprike i opet izblendirajte.Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte, a onda ga posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte beli luk i paprike. Sve lepo sjedinite. Sipajte malo vode, začinite još ako je potrebno, pa sve lepo promešajte. Prelijte uljem i služite.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova