MAKALO OD PEČENIH PAPRIKA I KROMPIRA: Tradicionalno makedonsko predjelo koje je idealno uz VRUĆ HLEB (RECEPT)
Foto: Shutterstock

PREUKUSNO

MAKALO OD PEČENIH PAPRIKA I KROMPIRA: Tradicionalno makedonsko predjelo koje je idealno uz VRUĆ HLEB (RECEPT)

Žena -

Makalo je tradicionalno makedonsko predjelo koje se pravi od belog luka, ali u njega možete da dodate razne sastojke. Predlažemo vam da isprobate i makalo sa pečenim paprikama i krompirom, koje će savšreno dopuniti svako vaše jelo, a odličan je i kao namaz, pogotovo uz vruć hleb.

Sastojci:

  • 4 čena belog luka
  • 6 pečenih paprika
  • 500 g krompira
  • ulje
Makalo
foto: Shutterstock

Priprema:

Izblendirajte beli luk, pa dodajte i očišćene pečene paprike i opet izblendirajte.Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte, a onda ga posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte beli luk i paprike. Sve lepo sjedinite. Sipajte malo vode, začinite još ako je potrebno, pa sve lepo promešajte. Prelijte uljem i služite.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track