"KRIJEM TRUDNOĆU JER SE PLAŠIM ZA SVOJU KARIJERU" Suzana je profesionalni tester VISKIJA i našla je CAKU kako da i dalje radi
Foto: Facebook/Susannah Skiver Barton

EVO KAKO JOJ USPEVA

"KRIJEM TRUDNOĆU JER SE PLAŠIM ZA SVOJU KARIJERU" Suzana je profesionalni tester VISKIJA i našla je CAKU kako da i dalje radi

Žena -

Tipična pića za radni dan većine ljudi uključuju nekoliko šoljica kafe ili čaja, vodu i možda energetsko piće, ako se osećaju usporeno. Izbor Suzane Skiver je malo drugačiji: svakog dana na njenom stolu možete pronaći Džek Danijels, Glenvilvet i mnoge druge viskije.

- Često se šalim da pijem za život, ali istina je nijansiranija.

- Kao slobodni pisac i kritičar fokusiran na žestoka pića, posebno na viski, dosta često točim alkohol usred dana, ali to nije za piće. Veliki deo mog posla je degustacija — rigorozan proces procene koji počinje njuškanjem (mirisom) viskija pre nego što se otpije i, obično, pljune u šolju - pojašnjava ona.

Kako navodi, to ne znači da je u alkoholisanom stanju na svom poslu, kako bi neki pomislili, jer u suprotnom ne bi imala posao.

- Ali piće je nezaobilazan aspekt mog posla. I to je moju odluku da imam bebu učinilo komplikovanom - ispričala je Suzana u svom autorskom tekstu za Biznis Insajder.

Ona objašnjava, da se kao i mnoge žene, plašila uticaja koji će trudnoća imati na njenu karijeru, što je osnovana zabrinutost, jer je jedna od pet majki iskusila diskriminaciju u trudnoći na radnom mestu, prema Bipartisan Polici Center.

viski
foto: Profimedia

Trenutno radi od kuće, i priznaje, krije trudnoću.

- Kada sam se vratila redovnoj degustaciji, kao kritičar, sve sam pljunula - nešto što sam već radila većinu vremena. To nije uticalo na moju sposobnost da procenim kvalitet i karakteristike viskija; ako ništa drugo, moje novo poboljšano čulo mirisa je bilo blagodet za ceo proces degustacije - dodaje.

Suzana ne krije da se i dalje plaši da će njena profesionalna reputacija biti pogođena, kao i da će izgubiti pristup izvorima i mogućnosti, ali kako kaže, "ova beba će se roditi bez obzira na to da li pričamo o tome ili ne".

- I kada se to desi, proslaviću uz porciju dobrih stvari - zaključila je.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Bonus video:

02:03

INOVATIVNI ŠUMADINAC: Živorad proizvodi neobične rakije od kupusa i piva (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track