OVAKO ĆETE SHVATITI DA VAS MUŠKARAC STVARNO VOLI: Mudra zapažanja Gabrijela Garsije Markesa treba da pročita SVAKA ŽENA
Foto: M. Yurchenko / Sputnik / Profimedia

poslao snažnu poruku

OVAKO ĆETE SHVATITI DA VAS MUŠKARAC STVARNO VOLI: Mudra zapažanja Gabrijela Garsije Markesa treba da pročita SVAKA ŽENA

Žena -

Ograničeni smo u sposobnosti da čitamo tuđe misli, i to može biti blagoslov i prokletstvo. S jedne strane, zamislite koliko bi lakše bilo kada bismo mogli čitati tuđe misli. Ne bi bilo prostora za iluzije, bolna razočaranja ili lažne nade. Sve bi bilo kristalno jasno - kako se neko oseća prema nama i kakvi su njegovi ili njeni planovi za nas. Ne bi bilo potrebe verovati samo rečima, jer bi nam misli bile otvorene kao knjiga, poručio je Gabrijel Garsija Markes čija je poruka ženama - otrežnjujuća.

Koliko li je muškaraca koji se kunu u ljubav i vernost, a tajno održavaju tajne veze i odgajaju decu sa strane? Nažalost, ponekad se čini da se žene upravo zaljubljuju u takve muškarce, dok dobri i odgovorni partneri ostaju bez pažnje. S druge strane, mi ljudi smo podložni strahovima, sumnjama i promenama raspoloženja.

Poljubac, par, ljubav, veza
foto: Profimedia

Ako bismo mogli da čujemo ili osetimo sve što drugi misle tokom dana ili čitavog života, verovatno se ne bi mnogi družili s nama. Naše misli i emocije su često turbulentne i kontradiktorne. Ono što shvatamo je da, ako se ikada postavimo pitanje "Da li me voli?", možemo se suočiti s neprijatnim odgovorom.

Ženska intuicija ne vara

Ženska intuicija, kako je često nazivaju, često ne vara. Naše srce i instinkti nas neće prevariti. Kada nas neko iskreno voli, to je očigledno - primećujemo to kroz pažnju, brigu, prisutnost i konstantnu podršku koju nam pružaju. Ili, možda suprotno, kada nas neko voli, osećamo se slobodno i sigurno, bez potrebe za sumnjama.

U dugotrajnim vezama i brakovima, gde partneri zajedno provode celi život, postoji puno ličnog prostora i slobode. Tu nema kritika, prigovora i pritužbi zbog nedostatka pažnje ili nežnosti. Umesto toga, postoji samo sreća i radost u spoznaji da delimo svoj život s nekim bliskim i voljenim.

intuicija, žena, duhovnost
foto: Profimedia

Nema sumnje da život ponekad može postati dosadan, ali ne treba okrivljavati partnera za to. Svako od nas je odgovoran za svoj život i donosi vlastite odluke. Kada nismo zadovoljni rezultatima, trebalo bi prvo da pogledamo sebe i svoje postupke prije nego što krivimo druge. Ponekad žene gledaju previše romantizovane filmove i veruju da bi prava ljubav trebalo da bude poput bajke.

par, seks, romantika
foto: Profimedia

Međutim, u stvarnom životu, ljubav je često puno jednostavnija i dublja od grandioznih gestova i raskošnih poklona. Muškarac ne mora da troši velike svote novca i da radi spektakularne stvari kako bi pokazao svoju ljubav. Ljubav se ogleda u pažnji, razumevanju i podršci koje pružamo jedno drugome u svakodnevnom životu. Ako se ikada postavi pitanje "Da li me voli?", ponekad je najbolje pustiti stvari da idu svojim tokom.

"Ako nekoga voliš, pusti ga"

Kao što Gabrijel Garcija Markes kaže, "Ako nekoga voliš, pusti ga. Ako je tvoje, vratiće se." Ipak, trebalo bi takođe da naučimo kako se pustiti i kako da se osećamo dobro sami sa sobom, bez zavisnosti o partneru. Ponekad je najsigurniji način da testiramo ljubav nekoga da ga pustimo, da budemo odvojeni neko vrijeme, kako bismo videli njihovu stvarnu prirodu i osetili li se zapravo povezani i voleni kada su odsutni.

ljubav, par, veza, svađa, tuga, tužna
foto: Profimedia

Nemojte se plašiti da budete odvojeni od muškaraca. Za nedelju dana. Za mesec dana. Za godinu. Zašto? evo odgovora: "Razdvojenost ubija slaba osećanja i rasplamsava jaku strast, kao što vetar gasi sveće i raspiruje vatru!“ - Francois de La Rochefoucauld.

par, veza, svađa, raskid, tužna, ljubav
foto: Profimedia

Sve u svemu, ljubav je duboka i kompleksna emocija koju je teško definisati, a svaka veza je jedinstvena. Važno je slušati svoje srce i instinkte, ali takođe treba da naučimo kako da budemo srećni sami sa sobom, bez obzira na prisustvo ili odsustvo partnera.

(Kurir.rs/svezazenu.net/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track