MAMA POKAZALA KAKO IZGLEDA STOMAK NAKON POROĐAJA: Rodila trojke, a posle 11 dana nije očekivala da ovo vidi u ogledalu! (VIDEO)
Foto: TikTok/ candykenny2

evo kako izgleda

MAMA POKAZALA KAKO IZGLEDA STOMAK NAKON POROĐAJA: Rodila trojke, a posle 11 dana nije očekivala da ovo vidi u ogledalu! (VIDEO)

Žena -

Kako izgleda realnost nakon porođaja, otkrila je majka trojki Kendi Keni na svom Tiktok profilu. Pokazala je stomak 11 dana nakon što se porodila. Važno joj je, poručila je, da žene znaju ovu istinu. Kada shvatite da je ovo sasvim uobičajeni prizor, lakše ćete se sa tim problemom izboriti.

Kendi Keni rekla je da je njena trudnoća bila spontana, a da su njen suprug i ona bili oduševljeni kada su saznali da će dobiti trojke. Iskrenošću je sve oduševila pa joj govore: "Hvala ti na ovome. Mnoge žene prate samo Instagram modele i mame koje već nekoliko dana nakon porođaja imaju ravan stomak. To nije realno, više novopečenih mama trebalo bi da pogleda ovaj video, sigurna sam da bi se bolje osećale".

"Stomak i nakon prođaja" je problem sa kojim se susreće dve trećine porodilja. Koliko vremena će vam biit potrebno da ga se oslobodite, zavisi od više faktora u koje spadaju vaše godine, težina vaše bebe, vaša kilaža, kao i to da li ste imali snažne abodminalne mišiće. Ukoliko je i nekoliko meseci nakon poorđaja vaš stomak poput trudničkog, možda sse radi o dijastazi.

Dijastaza predstavlja stanje koje se najčešće javlja u kasnoj trudnoći ili nakon porođaja, zbog pomeranja mišića desnog i levog trbušnog zida. Tokom trudnoće stomak je izložen velikom pritisku, pa trbušni mišići više ne mogu da zadrže svoj oblik. Uticaj imaju i hormonske promene koje deluju na vezivno tkivo. Zbog svega toga dolazi do "razdvajanja" mišića. Protiv dijastaze pomaže jačanje mišića srednjeg dela tela. Trbušnjaci nisu preporuka, a nekada je potrebna i pomoć hirurga.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:30

DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track