Savršeni novogodišnji zalogaji koje možete poslužiti kao predjelo za novogodišnju večeru ili zakusku uz piće.

Ukusni zalogaji od lisnatog testa idealan su izbor za praznična druženja. Priprema je jednostavna, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, malo truda i dobre volje.

shutterstock-22252325371.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa (1 pakovanje)
  • 1 jaje umućeno sa 1 kašikom vode
  • 1 pakovanje mocarele
  • 50 g istopljenog putera
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 kašika iseckanog bosiljka
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 1 kašika iseckanog ruzmarina
shutterstock-4743870131.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Mocarelu isecite na komadiće. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite oklagijom oba komada testa, a zatim ga isecite na kvadrate veličine 5 cm (biće ih oko 30). Na svaki stavite komad mocarele, pa oko sira obmotajte testo formirajući lopticu. Ređajte ih u pleh u obliku jelke. Počnite od vrha, gde ćete staviti jednu, pa na dole pravite redove. Treba loptice da budu jedna pored druge i da se dodiruju. Premažite ih jajetom i pecite dok ne porumene, oko 20 minuta. Pomešajte puter, parmezan i začinsko bilje i premažite ispečenu jelku.

(Kurir.rs/Najžena/A.G.)

Bonus video:

Kurir televizija PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept