OMILJENA ITALIJANSKA PASTA SA PILETINOM PRAVI SE ZA 20 MINUTA: Neodoljivo kremasta, a potrebno je svega par prostih sastojaka
Foto: Shutterstock

recept

OMILJENA ITALIJANSKA PASTA SA PILETINOM PRAVI SE ZA 20 MINUTA: Neodoljivo kremasta, a potrebno je svega par prostih sastojaka

Žena -

Alfredo pasta je jedna od najpoznatijih italijanskih pasti, a podrazumeva istoimeni Alfredo sos od putera i parmezana, te upotrebu takozvanih fetućini testenine. Ovo je divan, kremasti beli sos koji osvaja ukusom na prvu, a danas se pomenuti specijalitet često služi sa piletinom kako bi bio kompletni obrok.

Videćete da je priprema Alfredo paste sa piletinom vrlo jednostavna i brza i da će ovaj specjalitet savladati i amateri u kuhinji. Sastojci koji se koriste se takođe lako nabavljaju, te smo uvereni da ćete brzo isprobati ovaj tip paste, ako već niste.

pasta, pasta sa piletinom, testenina
foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 250 grama testenine
  • 450 grama pilećih prsa
  • so, biber, ulje
  • 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
  • šolja neutralne pavlake
  • 8 kašika putera
  • 1 šolja izrendanog parmezana
  • peršun za serviranje
pasta, pasta sa piletinom, testenina
foto: Shutterstock

Priprema

  1. Skuvajte testeninu na način na koji to i inače radite, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala.
  2. Pileća prsa prosušite, začinite solju i biberom.
  3. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj temperaturi, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa u jednom trenutku tokom prženja dodajte i kašiku putera. Kada bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće.
  4. Na tiganju koji ste već koristili otopite preostalih sedam kašika putera, pa kada se istopi na njemu prodinstajte izrendani ili sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.
  5. Sledi priprema Alfredo sosa. Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Neka se krčka tri do četiri minuta. Ako je sos previše gost, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane.
  6. Proceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Podelite testeninu u tanjire za serviranje i preko stavite nekoliko komadića piletina. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track