Samarluk je staro srpsko jelo od kiselog kupusa i pirinča. U mrsnoj verziji u samarluk se dodaju čvarci.

Sastojci:

glavica kiselog kupusa

100 gr pirinča

glavica crnog luka

nekoliko čenova belog luka

2 dl ulja

kašika ljute aleve paprike

profimedia0518161304.jpg
Profimedia 

Priprema:

Glavicu kupusa sitno iseckati. Crni i beli luk sitno iseći i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati iseckan kupus, pa sve zajedno dinstati oko petnaestak minuta. Za to vreme u posebnoj posudi skuvati pirinač.

Upržen kupus začiniti alevom paprikom, umešati pirinač, pa sve zajedno zapeći u rerni oko pola sata. Služiti dok je toplo.

(Kurir.rs/Sećanja.com/T.J.)

Bonus video:

01:49
POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje Izvor: Kurri televizija