STARINSKI RECEPT ZA URMAŠICE: Brzo i lako se spremaju, jako su ukusne, a uz JEDAN TRIK upiće sav sirup i lepo će se natopiti
Ukoliko ste ljubitelj jednostavnih kolača u šećernom sirupu, isprobajte recept za urmašice. Njihova priprema nije previše komplikovana, a ovo je provereni recept koji sigurno uspeva.
Kada urmašice obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan. Uz jedan mali trik iskusnih domaćica napravićete savršene urmašice, a to je da ih prelijete sirupom čim ih izvadite iz rerne.
Sastojci:
- 18 šolja šećera
- 11 šolja vode
- jedan vanilin šećer
- 2 jaja
- 1 šolja ulja
- 1 šolja istopljenog maslaca
- 2 šolje mlevenih oraha
- pola praška za pecivo
- 6 šolja brašna
Priprema:
Šećer (devet šolja) i vodu rastopite. Kuvajte 15 minuta. U činiju sipajte dva jaja, otopljen maslac i ulje. Kada sjedinite dodajte devet šolja šećera i mleveni orah. Kada ste spojili sve sipajte pola praška za pecivo. Tek na kraju ide brašno. Testo oblikujete rukama u loptu. Oblikujte lopticu od testa potom napravite urmašicu. Pecite dok ne porumene (oko 20 minuta) na 180 stepeni, a potom prelijte mlakim prelivom koju ste spremili na početku. Dodajte kolutove limuna na vrh.
(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija