NIKAD NE PEREM ĆERKI KOSU ŠAMPONOM: Šok izjava majke napravila haos na mrežama "Ne brinete dovoljno o HIGIJENI VAŠEG DETETA"
Foto: Profimedia

povela se rasprava

NIKAD NE PEREM ĆERKI KOSU ŠAMPONOM: Šok izjava majke napravila haos na mrežama "Ne brinete dovoljno o HIGIJENI VAŠEG DETETA"

Žena -

Jedna mama je na društvenim mrežama podelila svoj metod uštede, odlučivši da preskoči šampone i samo ispire ćerki kosu vodom.

Dalje je podelila svoje savete o tome kako je održavala kosu svoje ćerke zdravom, uključujući korišćenje maske za kosu nedeljno ili svake dve nedelje za hidrataciju i povremeno nanošenje arganovog ulja za dodatni sjaj.

kosa, feniranje, baka, devojcica
foto: Shutterstock

Međutim, neke mame nisu bile ubeđene u njenu tehniku, iako je ona insistirala da kosa njene ćerke "nikada ne postane masna“.

- Neka vaše dete uživa u dugoj bujnoj kosi bez zamršenih čvorova - napisala je ona u komentaru.

Ipak, korisnici društvenih mreža nisu bili oduševljeni.

"To je odvratno", "Da li ste svesni da ne brinete dovoljno o higijeni vašeg deteta?", samo su neki od komentara, na šta je odgovorila majka, a prenosi Mirror.

- Ne, nije. Radila sam kao specijalista za kosu u velikoj kompaniji nekoliko godina. Vodom se ispire sve i vaša prirodna ulja rade ostatak posla [sic].

dete, kosa, češljanje, devojčica
foto: Profimedia

Međutim, jedan pratilac koji je ostao zaintrigiran njenom izjavom, napisao je: "To je tako čudno.. voda ne uklanja bakterije i šta inače mislite da je šampon napravljen za zabavu?.."

Majka mu je odgovorila.

- Komercijalno. Napravljen je za zarađivanje novca, a pošto su ljudi navikli na to, kosa će vam se svaki put zamastiti pa ćete je ponovo koristiti - napisala je.

Međutim, drugi korisnici su pozitivno odgovorili na objavu.

- Da budem iskren, voleo bih da mogu da koristim samo vodu za pranje kose, uštedeli biste toliko novca", "Šampon samo ubija sva dobra ulja."

@itsechika My tips! ❤ 1. Wash/rinse only with water 2. Use argan oil occasionally 3. Use a hair mask once a week/every 2 week Let your toddler enjoy long luscious hair without knots ❤ PS. IT NEVER GETS GREASY! #hairtips #longhair #fyp #toddlersoftiktok ♬ Isn't She Lovely - UNDRESSD & Ellie May

Mama je objasnila da je najbolje spavati sa satenskom jastučnicom kako bi se sprečilo zaplitanje kose tokom noći.

- Svilena jastučnica i svilena kapa mogu pomoći. Takođe, pletenica kose pre spavanja deluje veoma dobro, i obavezno se osušite fenom nakon što ste oprali ili navlažili kosu - objasnila je.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:52

Otišla kod frizera, kosa počela da joj otpada usred tretmana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track