Slušaj vest

Umesto da kupujete pecivo u pekari, možete da ga napravite sami kod kuće. Šunka i kačkavalj će mu dati poseban ukus.

Dansko pecivo sa kakavaljem i šunkom je idealno za doručak. Ovo je jednostavan recept koji ćete obožavati.

shutterstock-1928410028.jpg
Sir Foto: Shutterstock

Potrebno je:
250 ml mleka
10 g kvasca
500 g brašna
200 ml ulja
kašičica šećera
100 g šunke kockice
150 g rendanog kačkavalja
100 g sira
malo soli
kašika kisele pavlake
manja veza peršunovog lista
3 čena seckanog belog luka

shutterstock-415824412.jpg
Šunka Foto: Shutterstock/Apostolos Mastoris

Priprema:

1. Rastopiti kvasac sa malo šećera da zapeni. Sipati u činiju mlako mleko, dodati kvasac i brašno, a zatim ulje i malo soli.

2. Sve zamesiti u glatko testo i pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, obraditi rukama, pa pokriti 10 minuta. Izmešati pavlaku, sir i seckan peršun sa belim lukom. Kačkavalj izrendati, a šunku iseckati.

3. Testo razviti u pravougaonik, pa premazati sirom i pavlakom. Posuti šunkom i rendanim kačkavaljem. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem, pa iseći na manje kocke. Vaditi kocke i slagati jednu na drugu i ređati u pleh uzani obložen pek papirom.

4. Odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta da zarumeni.

(Kurir.rs/Informer/I.M.)

 VIDEO: Recept za sočne ćufte od povrća: 

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Instagram/tencere.yemekleri