Slušaj vest

Italijanska kuhinja osvojila je svet, a specijaliteti kojima se može pohvaliti jedan su od razloga navale turista u koji jedva čekaju da u Italiji isprobaju neki od ovih jela. Pasta karbonara nalazi se u samom vrhu po popularnosti. Evo kako da je i vi napravite u svom domu i osetite čari Italije. Ovaj recept morate isprobati.

Sastojci:

500 g špageta
2 jaja
1 žumance
300 g dimljene mesnate slanine
500 ml pavlake za kuvanje
1 čaša kisele pavlake
300 g Gauda sira
200 ml vode u kojoj su se kuvale testenine
oko 80 ml ulja

128393-untitled-ls.jpg
Ko bi joj odoleo? Foto: Printscreen

Priprema:

Slaninu naseckajte na kockice, a Gauda sir izrendajte na krupno. Zagrejte ulje na tiganju i stavite slaninu da se prži na srednjoj temperaturi. U isto vreme kuvajte špagete po uputstvu sa pakovanja tako da budu al dente, baš onako kako italijanska tradicija nalaže! U dubljoj činiji razbijte jaja, umutite ih žicom za mućenje, dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, pa sve dobro umutite, a potom dodajte vodu u kojoj su se kuvale špagete i sve sjedinite.

Nakon što je slanina na ulju postala hrskava, prelijte je smesom sa jajima, promešajte i pustite da vri oko 2 minuta, pa dodajte izrendani kačkavalj i mešajte dok se ne rastopi. Smesu sklonite sa ringle i promešajte sa skuvanim i proceđenim špagetama.

(Kurir.rs/M.J)

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane