Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa: Pravi se brzo i jednostavno, a može da prođe i kao ručak bez mesa (VIDEO)
Za sve ljubitelje pikantne kuhinje pilav na meksički način idealan je izbor. Ukoliko pak niste raspoloženi da ožarite nepce, umesto mlevene ljute papričice u jelo možete dodati dimljenu ili slatku mlevenu papriku. Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa, a pravi se brzo i jednostavno.
Potrebno:
- 250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)
- 1 paprika (sitno isečena)
- 2-3 kašike ulja
- 100 ml bujona od povrća
- so
- 1 kašičica paprike u prahu
- pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu
- 1 kašika italijanskih začina
- 1 kašičica karija
- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 300 g soka od paradajza
- 350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)
Priprema:
Svež opran paradajz isecite na kockice. Papriku očistite od semenki i iseckajte na sitne kockice. Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte tri kašike, pa dodajte seckani paradajz i papriku. Pržite dok ne omekšaju i ne ispari sok, a onda polako dodajte prethodno spremljen bujon od povrća. Dodajte začine, dobro promešajte i krčkajte do željene gustine.
Uz njega možete spremiti piletinu, ali čak i bez mesa ručak može biti potpun. Prijatno!
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima