Slušaj vest

Za sve ljubitelje pikantne kuhinje pilav na meksički način idealan je izbor. Ukoliko pak niste raspoloženi da ožarite nepce, umesto mlevene ljute papričice u jelo možete dodati dimljenu ili slatku mlevenu papriku. Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa, a pravi se brzo i jednostavno. 

Pilav na meksički način 3.jpg
Recept za pilav na meksički način Foto: printscreen/youtube/recepiesquick&easy

Potrebno: 

  • 250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)
  • 1 paprika (sitno isečena)
  • 2-3 kašike ulja
  • 100 ml bujona od povrća
  • so
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu
  • 1 kašika italijanskih začina
  • 1 kašičica karija
  • 1 konzerva pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 300 g soka od paradajza
  • 350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)
Pilav na meksički način 2.png
Pilav na meksički način idealan je obrok za sve koji vole pikantno Foto: printscreen/youtube/recepiesquick&easy

Priprema:

Svež opran paradajz isecite na kockice. Papriku očistite od semenki i iseckajte na sitne kockice. Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte tri kašike, pa dodajte seckani paradajz i papriku. Pržite dok ne omekšaju i ne ispari sok, a onda polako dodajte prethodno spremljen bujon od povrća. Dodajte začine, dobro promešajte i krčkajte do željene gustine.

Uz njega možete spremiti piletinu, ali čak i bez mesa ručak može biti potpun. Prijatno!

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii