Pečene krempite iz rerne oduševiće sve sladokusce: Malo odstupa od originalnog recepta, ali kremasti i sočni zalogaji oboriće vas s nogu
Krempita je mnogima omiljeni kolač i često budi uspomene iz detinjstva. Krempita iz rerne priprema se na malo drugačiji način nego što ste navikli, ali ukus je jednako fenomenalan, sočan i kremast.
Sastojci:
- 2 pudinga od vanile
- 1/2 l ili 600 ml mleka
- 400 g nemasnog sira ili maskarponea
- 5 kašika šećera
- 5 jaja
- šoljica šećera
- šoljica ulja
- šoljica mleka
- vanilin šećer
- 500 g brašna
- prašak za pecivo
Priprema:
Skuvajte puding po upustvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte pa dodajte 5 kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.
Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati 1 vanilin šećer po ukusu. Kada je smesa gotova polako dodajte brašno ( koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte.
Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama ( i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh.
Pecite u rerni oko 35 min, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.
Prijatno!
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video: Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom