Slušaj vest

Krempita je mnogima omiljeni kolač i često budi uspomene iz detinjstva. Krempita iz rerne priprema se na malo drugačiji način nego što ste navikli, ali ukus je jednako fenomenalan, sočan i kremast.

Sastojci:

  • 2 pudinga od vanile
  • 1/2 l ili 600 ml mleka
  • 400 g nemasnog sira ili maskarponea
  • 5 kašika šećera
  • 5 jaja
  • šoljica šećera
  • šoljica ulja
  • šoljica mleka
  • vanilin šećer
  • 500 g brašna
  • prašak za pecivo

Priprema:

Skuvajte puding po upustvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte pa dodajte 5 kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.

krempita-02.jpg
Gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne Foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati 1 vanilin šećer po ukusu. Kada je smesa gotova polako dodajte brašno ( koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte.

krempita-05.jpg
Gotovu smesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte Foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama ( i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh.

krempita-04.jpg
Pecite u rerni oko 35 min, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150 Foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Pecite u rerni oko 35 min, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.

Prijatno!

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom

Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom Izvor: Instagram/ 1tekkurabiy