Slušaj vest

Pancerote sa ukusnim punjenjem odličan su izbor za sve obroke, jednostavne se prave, a deca ih s razlogom obožavaju. Nadev kojim ćete puniti pancerote možete osmisliti i sami, a mi vam donosimo recept. 

Sastojci:

200 ml toplog mleka
100 ml tople vode
100 ml ulja
Pola svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1/5 kašičica soli
500-600 g brašna
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje

pancerote.jpg
Pancerote Foto: stazarucak/youtube

Priprema:

1. U vanglci promešajte mleko sa vodom, dodajte šećer pa sipajte jednu kesicu suvog ili namrvite pola kockice svežeg kvasca. Ukoliko koristite sveži kvasac ostavite da malo nadođe, a ukoliko koristite suvi - promešajte.

2. U brašno dodajte so, promešajte pa postepeno uz mešanje dodajte u mleko sa kvascem, a zatim dodati i ulje.

3. Umesite testo, prerkrijte ga samolepljivom folijom i ostavite na nekom toplom mestu da nadođe (oko 20 minuta).

profimedia-0962082477.jpg
Testo za pancerote Foto: Jesus Carpio / Alamy / Profimedia

3. Za to vreme prirpemite punjenje tako što ćete naseckati sir, nešto suhomesnato i pomešati sa pavlakom, origanom i kečapom.

4. Pobrašnjavite radnu površinu i oklagijom razvijte testo srednje debljine pa činijom vadite kružiće. Filujte jednu stranu kruga, preklopite je drugom pa viljuškom pritisnite ivice kako bi se testo spojilo.

5. Pancerote premažite umućenim jajetom pa ih pecite na 220 C oko 20 min odnosno dok lepo ne porumene.

(Kurir.rs)

 VIDEO: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima: 

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii