Slušaj vest

Posne punjene paprike na vodi su klasično jelo koje se često priprema u vreme posta ili na slavama. Lagane, ukusne i bez ulja, idealne su za sve koji žele zdraviji obrok bez mesa. Ovaj recept koristi jednostavne sastojke, a paprike ostaju sočne i aromatične

Sastojci:

10 manjih paprika
200 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 šargarepe (rendane)
2 paradajza (oljuštena i sitno seckana) ili 200 ml paradajz soka
1 kašičica slatke mlevene paprike
So, biber, suvi začin (po ukusu)
Peršun (sitno seckan)
Lovorov list
700 ml vode

profimedia0166550702.jpg
Punjene paprike Foto: Profimedia



Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo vode dok ne omekša. Dodati rendanu šargarepu i nastaviti dinstanje još nekoliko minuta.

2. Dodati pirinač, seckani paradajz, mlevenu slatku papriku, so, biber i suvi začin. Kuvati par minuta da pirinač upije sve ukuse. Na kraju dodati seckani peršun.

3. Paprikama odstraniti peteljke i semenke, pa ih napuniti pripremljenim filom. Poređati punjene paprike u šerpu, dodati lovorov list i preliti vodom tako da paprike budu skoro potpuno prekrivene.

4. Kuvati na tihoj vatri oko 40-50 minuta, dok pirinač ne omekša, a paprike ne postanu sočne. Pred kraj kuvanja dodati paradajz sok ako želite bogatiji sos.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Trik za brzinske punjene paprike:

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Izvor: Kurir televizija