Slušaj vest

Pljeskavice su mekane, sočne i neverovatno jednostavne za pripremu. Savršene su kao ručak, večera ili zdraviji burger, a možete ih poslužiti i uz osvežavajući sos ili salatu.

Sastojci:

200 g belog mesa
1 tikvica
1 šargarepa
150 g kačkavalja
3 kašike brašna
3 kašike griza
2 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice vegete
5 g praška za pecivo
1/3 kašičice tzatziki začina

profimedia-0667574741.jpg
Pljeskavice od tikvica i piletine Foto: digifoodstock.com / zastupovaní fotografové / Profimedia

Priprema: 

1. Umutite jaja i prelijte preko rendanih tikvica, a zatim dodajte rendanu šargarepu, iseckano meso, rendani kačkavalj i sve to dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine.

2. U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo, griz i začine, a potom sjedinite.

3. Rernu zagrejte na 180  stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

4. Rukama pravite loptice od smese, a potom ih zgnječite u oblik pljeskavice i ređajte u pleh.

5. Pecite 30 minuta.

(Kurir.rs/Mikina kuhinja)

 VIDEO: Recept za pitu sa tikvicama: 

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi Izvor: Instagram/eczdytincibulut