Slušaj vest

Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak. Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.

Sastojci:

500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 praziluk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena belog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mlevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašicica suvog vlašca (po želji)
U pitanju je priprema sa mirođijom.

profimedia0034686925.jpg
Grašak Foto: Profimedia

Priprema:

1. Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

2. Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

3. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

4. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

(Kurir.rs/Najžena)

 VIDEO: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom: 

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane