TRIKOVI: Sakrijte godine uz pomoć šminke!
Foto: Profimedia

Saveti

TRIKOVI: Sakrijte godine uz pomoć šminke!

Žena -
Profesionalni šminkeri imaju prave savete za sve dame koje žele da izgledaju mlađe

Želite izgledati kao da vam je 20 godina? Nikakav problem, sve što vam je potrebno je puder, okrugla četka za kosu, losion sa šljokicama, pametno šminkanje, kao i slojevito šišanje i izgledaćete mlađe. Ako su vaši nokti uredni, ruke odmah izgledaju mlađe. I moderna boja laka privlači pogled na nokte i odvlači pogled sa nesavršenosti ili bora na rukama. Birajte crvene ili roze nijanse, a izbjegavajte trendi boje, jer bi to izgledalo kao da se trudite da izgledate mlađe.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Drugi detalj na koji trebate obratiti pažnju je koža ispod brade. Nabavite kvalitetnu kremu za lice koja učvršćuje kožu i obavezno je redovno nanosite na vrat i dekolte. Ono što još treba da uradite da smanjite godine je da ublažite frizuru. Strogo počešljana kosa koja nije usklađena s crtama lica može stvoriti oštre crte na licu i istaknuti bore, kao i nesavršenosti. Ošišajte se slojevito tako da kosa uokviruje lice i nosite je raspuštenu, s frizurom koja će biti mekani okvir oko lica. Ne zaboravite losion sa zlatnim šljokicama, jer će dobar ten dati celom telu mladenački izgled. Svetlucava, bronzana koža deluje mlađe, a celulit, ožiljci i vene manje će se videti. Zamenite uobičajeni losion za telo uljem s bronzanim sjajem ili uljem sa zlatnim listićima koje će telu dati sjaj. Slično pomlađuje i svetlucavi puder.

Footo Profimedia
Footo Profimedia

Poput šminke i odeće, i vaša kosa treba biti usklađena s tenom. Okvir oko vaše kože trebao bi biti svež i mladenački. Birajte prigušeno tople nijanse - zlatne tonove ako ste plavuša ili karamel - pramenove ako je vaša kosa smeđa. Nakon četrdesete godine koža oko očiju se stanjuj i pomalo gubi elastičnost. Izaberite kvalitetan korektor kojim ćete posvetliti podočnjake i osvežiti lice. Birajte korektor u žutoj nijansi koja je najmanje dve nijanse svetlija od vaše kože. A što se tiče nanošenja maskare pre nego što je stavite, dok su trepavice čiste i suve, postavite uvijač trepavica na koren i nežno tri puta stisnite. Otpustite i ponovite.Profesionalni šminkeri ističu da previše slojeva šminka izražava bore. Za svež izgled, umesto puno pudera, koristite posvetljivač. Oni takođe savetujete da je dobro koristiti tonirane kreme, koje osim što hrane lice, imaju i efekat pudera na koži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track