Srčani udar i šlog naši su veliki neprijatelji, zato je važno te bolesti na vreme sprečiti, zaključak je ovogodišnjeg sastanka

U okviru IV internacionalnog kongresa privatne lekarske prakse Srbije održan je okrugli sto o prevenciji bolesti krvnih sudova, na kome su prof. dr Vladimir Jorga i prof. dr Višeslav Hadži-Tanović govorili o važnosti prevencije bolesti krvnih sudova. Na tom sastanku oni su predstavili i revolucionarni preparat „venotonik proven“.

- Srbija se sa skoro 55 hiljada umrlih svake godine nalazi u svetskom vrhu po broju obolelih i umrlih od kardiovaskularnih oboljenja - istakao je prof. dr Višeslav Hadži-Tanović, kardiolog i predsednik udruženja Privatni lekari Srbije.

On je podsetio da se u okviru dobre preventive preporučuje amortizovanje stresa, normalizovanje krvnog pritiska, holesterola i triglicerida, šećera u krvi, smanjenje telesne težine, regulisanje ishrane, poboljšanje imuniteta, prestanak pušenja, povećanje kretanja i obavezno bar jedanput godišnje podvrgavanje kardiološkom pregledu.

Radi prevencije bolesti krvnih sudova, prof. dr Vladimir Jorga predstavio je rezultat svog dugogodišnjeg rada u ovoj oblasti, „venotonik proven“, tečni preparat sastavljen od 21 sastojka, koji istovremeno pozitivno deluje na krv, krvne sudove i njihovu interakciju, ali i na detoksikaciju i regeneraciju jetre, regulaciju nivoa insulina i imunološki sistem.

- U toku su klinička ispitivanja koja treba da daju zvaničnu potvrdu, ali smo gotovo sigurni da će s „provenom“ nastupiti potpuno nov pristup prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i da će biti izuzetno značajan za smanjenje broja novoobolelih - rekao je prof. Jorga.