Prirodni borci protiv gripa i prehlade

Obavezno probajte

Prirodni borci protiv gripa i prehlade

Život -

Uvek kad nastupi ovaj period u godini, svako od nas strepi da će se uskoro naći na meti gripa ili uporne prehlade koja ume da veže za krevet čak i one koji su verovali da imaju najjači imunitet. Međutim, postoji način da predupredite ta stanja i na vreme se obezbedite hranljivim sastojcima koji vas mogu zaštititi i od najupornijih infekcija.Unosite vitamineVitamin C je nezaobilazni saveznik zdravlja, a citrusi su čuveni po visokom sadržaju tog vitamina. Kivi ga svakako ima u najvećoj meri, ali idealno je ukoliko više različitih vrsta voća pomešate u salatu i napravite sebi ukusan obrok za dobar početak dana. Važno je osigurati i dovoljan unos vitamina D, zato je idealno za doručak jesti i jaja.

Jogurt i tunjevinaVreme je da povećate unos namirnica bogatih cinkom, koji može da skrati trajanje prehlade. Od biljnih izvora ovog minerala najbogatije su pšenične klice, koje se slažu s jogurtom. Pored toga, zbog vitamina D, tokom ovih dana treba povećati i unos ribe.

Ukusna crvena paprikaJedna šolja naseckane crvene paprike sadrži 190 miligrama vitamina C, što je dvostruko više od količine koja se nalazi u pomorandžama. Takođe, one su bogate vitaminom A, koji podstiče razvoj ćelija sluzokože.Nezaobilazni čajOd davnina se zna da je zbog svojih lekovitih svojstava čaj idealan saveznik u borbi protiv prehlade. Uz to, njegova toplota podstiče varenje. Ukoliko odaberete da konzumirate zeleni čaj, on je prepun antioksidanasa i bori se protiv virusa povećanjem broja regulatornih T ćelija u telu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track