OPASNA DIJETA: Trudnica jede samo 20 banana dnevno!

Trpi kritike

OPASNA DIJETA: Trudnica jede samo 20 banana dnevno!

Život -
Banane u sirovom obliku, u obliku frapea ili salate, za doručak, ručak i večeru - tako izgleda dnevni jelovnik Loni Džejn Entoni

Banane u sirovom obliku, u obliku frapea ili salate, za doručak, ručak i večeru - tako izgleda dnevni jelovnik Loni Džejn Entoni koja na dan pojede i do 20 banana.

Pošto je objavljen njen način ishrane na njenom blogu usledili su oštri komentari. Mnogi ovakvu dijetu i njeno promovisanje ocenjuju neodgovornim i narcisoidnim. Sa druge strane, ova vitka plavuša na instagramu ima 100.000 sledbenika.

"Ljudsko telo ne može da opstane samo na voću, veoma je opasno da naša ishrana ne bude raznolika"m neki su od komentara. Mnogi su najveću zabrinuti izrazili upravo zbog bebe koju Loni očekuje, i koja ovakvom ishranom majke ne dobija potrebne hranljive sastojke. Drugi kritikuju, a Loni Džejn Entoni tvrdi da se nikada nije osećala bolje. Dodaje da nikada nije bolovala do anoreksije ili bulimije, kao da je odluku o "banana jelovniku" donela nakon višegodišnjeg konzumiranja brze hrane i alkohola.

"Da sam nastavila sa takvom ishranom, dobila bih rak ili bih prerano ostarela. Dakle, odricanje od hrane uopšte nije bilo teško za mene", rekla je ona.

Loni Džejn Entoni je posle uživanja u nezdravim namirnicama najpre prešla na vegansku ishranu doktora M.Daglasa Grejema, poznatu kao 80/10/10, која је veoma popularna među sportistima. Ona podrazumeva 80 odsto unosa voća i povrća, deset procenata proteina i deset odsto masti. Ubrzo je prešla na radikalnije rešenje i većini narminica rekla ne.

Zbog njene odluke veoma su zabrinuti i njeni prijatelji koji njen potez ocenjuju "ludim".

Na svom blogu Loni Džejn Entoni je iznela detaljan jelovnik. Doručak se sastoji od mono voćnog obroka- polovine lubenice, šest ili više velikih pomorandži, grožđe, jabuka, ananas itd. Za ručak priprema litar soka od šest ili više banana, ponekad bira i kokosovu vodu, a veoma retko parče mesa. Za užinu su opet tu banane, šest komada, a za večeru, salata, pečeni krompir, krompir pire, činija asai bobica i sladoled od banana.

Broj banana tokom dana varira, od pet do 20. Oni koji podržavaju Loni ističu da izgleda veoma zdravo i da je i njena beba sigurno zdrava. Loni za kraj poručuje da je njen način odličan izbor za sve one žene koje utehu pronalaze u tabletama i alkoholu. Ona je zahvaljujući voću druga osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track