LEKARI JOJ SPASLI SLUH: Bebi (1) u uvu procvetao maslačak!

Toplo i vlažno okruženje pogodovalo rastu cveta

LEKARI JOJ SPASLI SLUH: Bebi (1) u uvu procvetao maslačak!

Život -
Maslačak je procvetao do te mere da je zatvorio kanal. a najmanji pritisak na uvo je mogao izazvati unutrašnje krvarenje, a time i teška oštećenja, objasnili su doktori

Doktori u Pekingu uspešno su hirurškim putem iz uva šesnaestomesečne devojčice odstranili maslačak koji joj je u potpunosti zatvorio ušne kanale.

Devojčica Ranran nekoliko meseci često je češkala uvo i davala do znanja da je boli, a roditelji su je odveli u bolnicu tek kada je bol postao nesnošljiv i kada su i sami primetili da u njemu nešto raste.

"Nije bilo drugog rešenja. Morali smo da operišemo devojčicu. Maslačak je procvetao do te mere da je najmanji pritisak na uvo mogao da izazove unutrašnje krvarenje, a time i teška oštećenja", objasnio je šef odeljenja za otorinolaringologiju bolnice u kojoj je cvet hirurškim putem uklonjen. Doktor je objasnio da je toplo i vlažno okruženje pogodovalo njegovom rastu.

Iz ušiju lekari su vadili i gore stvari od cveća, pa je tako u julu jednoj Engleskinji iz uva izvadili crve, a lani jednoj Kineskinji pauka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track