TUGA: Umrla devojka koja je volela da ima rak dojke
Foto: Facebook

Borila se sa kancerom pankreasa

TUGA: Umrla devojka koja je volela da ima rak dojke

Život -
Uradila je toliko toga na podizanju svesti o tome koliko je rak pankreasa ozbiljan. To je grozna bolest koja kosi ljude i njena jedina želja i namera je bila da poruči ljudima da se brinu o svom zdravlju, rekao je njen očajni muž

Keri Harvi (25) je ostavila ovaj svet širom otvorenih usta učešćem u kamanji "Volela bih da imam rak dojke", dugo se borila sa kancerom pankreasa, a pre dva dana ona je preminula. Njen muž Met Bigins, iako je bio pripremljen, očajan je zbog gubitka i prestanka iscrpljujuće borbe za život žene koju je obožavao. "Uradila je toliko toga na podizanju svesti o tome koliko je rak pankreasa ozbiljan. To je grozna bolest koja kosi ljude i njena jedina želja i namera je bila da poruči ljudima da se brinu o svom zdravlju, da idu na kontrolne preglede što češće, kaže Met koji će nastaviti bitku svoje pokojne supruge u borbi protiv kancera.

http://www.youtube.com/watch?v=p81P6uFUg_g

Ali Stant, predstvanik Organizacije "Pancreatic Cancer Action" je izrazio žaljenje zbog gubitka velikog borca.

"Bila je inspirativna i smela. Mnoge je možda uvredila, ali i dirnula svojim iskrenim rečima. Keri je krajem 2012. osetila bolove u stomaku, mislila je da su bolni grčevi, pila je jake lekove za ublažavanje tegoba. Onda je izgubila i apetit, koža je bolela od svraba.

"Budila sam se vrišteći od bolova", ispričala je nedavno.Kada su lekari rekli da morada ide hitno na skener, ozbiljno je shvatila svoju sutuaciju. Tek u aprilu 2013. joj je dijagnostikovan rak pankreasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track