PAZITE ŠTA JEDETE: 7 namirnica koje izazivaju neprijatan miris tela!
Foto: Rojters

Nisu krivi samo geni

PAZITE ŠTA JEDETE: 7 namirnica koje izazivaju neprijatan miris tela!

Život -
Unošenje previše začinjene hrane rezultira povećanjem količine sumpora u organizmu, koji se eliminiše iz tela kroz pore kože i disanjem

Neprijatan miris tela neće vam pomoći da steknete više prijatelja. Za njegovu pojavu neki krive gene, jeftine parfeme, naporan posao, ali nema sumnje da i način ishrane igra svoju ulogu. Predstavljamo vam listu sedam namirnica na koje morate obratiti pažnju, kako biste sprečili neprijatne mirise.

Začinjena hranaUnošenje previše začinjene hrane rezultira povećanjem količine sumpora u organizmu, koji se eliminiše iz tela kroz pore kože i disanjem. Potrudite se da jedete dobro izbalansiranu hranu, koja ne sadrži previše luka i ljutih papričica.

Crveno mesoCrveno meso se sporo vari, a ukoliko pojedete previše, to će dovesti do prekomernog znojenja. Iako vegetarijanci nemaju takvih problema, treba imati na umu da neke biljke takođe imaju slične efekte.

Foto Kurir
Foto Kurir

AlkoholUnošenje prevelike količine alkohola dovodi do neprijatnih mirisa. Oko 10 odsto unesene količine alkohola se ne preradi u organizmu, a onda se prilikom znojenja javljaju neprijatni mirisi.

Brza hranaPreterana konzumacija brze hrane uz neaktivnost dovodi do nakupljanja masnih ćelija u telu, što je glavni uzročnik zvojenja i neprijatnog mirisa tela. Javlja se i neprijatan zadah, jer je za varenje brze hrane potrebno više vremena u odnosu na zdravu hranu. Hrana s mnogo ulja, šećera, brašna i soli treba da se unosi u umerenim količinama.

Foto AP
Foto AP

Hrana koja ne sadrži ugljene hidrateOvakva hrana uzrokuje preterano znojenje i višak proteina. Zbog toga se stvaraju ketoni u krvotoku, koji dovode do neprijatnih mirisa.

Mlečni proizvodiMlečni proizvodi su bogati proteinima, a varenje većih količina teče veoma sporo. Oslobađa se sumporvodonik i metil mercaptan, što dovodi do neprijatnih mirisa.

Foto Beta
Foto Beta

Duvan

Nije novost da duvan ne miriše prijatno. Njegova aroma se zadržava na koži, kosi i odeći.

(Kliks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track