VIDEO DOKAZ: Evo kako kanabis ubija ćelije raka!
Foto: Printscreen

Neverovatan snimak

VIDEO DOKAZ: Evo kako kanabis ubija ćelije raka!

Život -
THC je usporio rast ćelija raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36 odsto

Sigurno ste na više mesta čitali o terapeutskom dejstvu kanabisa i njegovoj sposobnosti da izleči rak. Pojavio se snimak na kojem se vidi kako THC ubija ćelije raka, ne dirajući pritom zdrave ćelije. Pol Armentano, analitičar Nacionalne organizacije za reformisanje zakona o marihuani (NORML), navodi da kanabinoidi daju nadu svima onima koji boluju od raka. Prvi navodi o tome su se pojavili 1974. godine, ali tek sada su mediji počeli da se interesuju za ovu temu.

U članku Washington Post-a iz 1974. godine piše:„THC je usporio rast ćelija raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36%“.

http://www.youtube.com/watch?v=6OhUtL6T6BE
http://www.youtube.com/watch?v=fy_6Q3KpXIw
http://www.youtube.com/watch?v=eGQFAyzMWNg

Vlasti već godinama stoje iza tvrdnje da kanabis nema medicinsku vrednost. Kanabis trenutno spada u kontrolisane supstance prvog reda, zajedno sa LSD-om, heroinom i ekstazijem. Smatra se da ove droge izazivaju zavisnost i da nemaju nikakav medicinski efekat. Međutim, interesantno je da vlada SAD ima patent za medicinsku primenu ove biljke. Šta vi mislite? Da li bi marihuana trebalo da ostane ilegalna?(Webtribune.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track