GUDAČI SV. ĐORĐA ZA MALU MIJU (8): Na Kolarcu sviraju samo za bolesnu devojčicu!
Foto: Kurir

Humanitarni koncert

GUDAČI SV. ĐORĐA ZA MALU MIJU (8): Na Kolarcu sviraju samo za bolesnu devojčicu!

Život -
Osmogodišnjoj Miji Torbici akutna limfoblastična leukemija prvi put je dijagnostifikovana u maju 2013. godine kada je i počela lečenje. Kako bi se Mia izlečila, neophodno je izvršiti transplataciju koštane srži nakon hemoterapije. Kako bi otišla na operaciju u Italiju, potrebno je da se sakupi 148.000 evra. Mijina samohrana majka koja sama odgaja troje dece nije u mogućnosti da sakupi toliki novac.

I ove godine Gudači sv. Đorđa organizuju svoj tradicionalni Novogodišnji koncert, a sav prihod od prodatih ulaznica za koncert namenjen je za lečenje osmogodišnje Mie Torbice.

Koncert će biti održan u nedelju, 27. decembra 2015. u 20 sati u Velikoj sali Kolarca.

Dirigent je Srboljub Dinić, šef dirigent Opere Bellas Artes u Meksiku, a solista je slovenački klarinetista Darko Brlek. Na programu su dela Mocarta, Barbera i Čajkovskog.

Mia Torbica je rođena 2007. u Beogradu, a u maju 2013. razbolela se od limfoblastne leukemije. Lekari su u maju 2015. godine zaključili da je Mia izlečena, a samim tim je i prestala sa terapijom. Međutim, 2015. godine, konstatovano su dve promene na mozgu. Nakon urađenih dodatnih analiza, konstatovano je da se leukemija proširila na koštanu srž i do likvora. Mijina sadašnja dijagnoza glasi akutna limfoblastnaleukemija recidiv. Njeno lečenje zahteva pored hemoterapije i zračenja, takođe i transplataciju koštane srži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track