EVO ZAŠTO TREBA DA PIJETE VISKI! 11 zdravstvenih razloga zbog kojih ćete živeti duže i veselije!
Foto: Profimedia

Živeli!

EVO ZAŠTO TREBA DA PIJETE VISKI! 11 zdravstvenih razloga zbog kojih ćete živeti duže i veselije!

Život -
Viski je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića na svetu, zahvaljujući različitim ukusima i činjenicom da verovatno posle njega nećete imati mamurluk. Dodajte tome i da viski ima nekoliko lekovitih svojstva i dobili ste očiglednu priču o uspehu.

Ipak, zapamtite da je viski alkoholno piće, zato pijte odgovorno i umereno.Zdravstvene beneficije:1. Pojačanje memorije

Viski sadrži antioksidanse koji pomažu poboljšanju zdravlja mozga. Osim toga, alkohol povećava cirkulaciju krvi, a oba doprinose vašem sećanju. Takođe, etanol u viskiju pomaže neuronima da funkcionišu ispravno, što dadatno pomaže sećanju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

2. Oslobađanje stresaKada se umereno pije, viski može da smanji stres i smiri nerve. Kombinacija usporava koja usporava moždanu aktivnost i povećava cirkulaciju i to je od suštinskog značaja za postizanje mira.

3. Ne goji

Ako se poredi sa drugim pićima, viski je alkohol sa niskim brojem kalorija, oslobođen masnoća i holesterola. Ako ste na dijeti, ali želite nešto da popijete - to vam je najbolji izbor.

4. Smanjuje rizik od moždanog udaraViski sprečava holesterol da akumulira u kardiovaskularni sistem i može da pomogne da se ukloni višak holesterola iz tela. Takođe, opušta zidove arterija, smanjuje rizik od opstrukcije. Svi ovi faktori smanjuju rizik od moždanog udara.

5. Smanjuje rizik od dobijanja rakaViski sadrži antioksidant pod nazivom "Elagik kiselina", kiselina koja sprečava DNK da dođe u kontakt sa kancerogenim jedinjenjima, kao što su nitrozamin i policiklični aromatični ugljobodonik. Takođe je koristan u zaštiti tela od oštećenja tokom hemoterapije.

6. Pomaže varenjeVekovima, viski je smatran za pomoćnika u varenju, da se konzumira posle obilnog obroka. Sastav viskija i procenat alkohola čine ga efikasnim za smanjenje apetita.

7. Živi se dužeAntioksidanti u viskiju pomažu u borbi protiv slobodnih radikala - broj jedan u uzroku starosti, ali sprečava i ostale bolesti. Viski pomaže vašem telu da živi duže i zdravije.

8. Odgovara dijabetičarimaViski sadrži nula ugljenih hidrata i on ne utiče na nivo šećera u krvi, što je broj jedan izbor za dijabetičare. Međutim, trebalo bi ga piti umereno i nikada na prazan stomak. Pre uzimanja ipak se konsultujte sa svojim lekarom.

9. Poboljšajte zdravlje vašeg srcaViski zapravo pomaže vašem srcu da ostane zdravo, kao i crno vino. On smanjuje rizik od zfrušavanja krvi, tako da može da spreči moždane udare i srčane napade.

10. Poboljšava rad vašeg mozgaStudija iz 2003. godine pokazala je da zahvaljujući kvalitetu antioksidanata i elaginske kiseline, umereno konzumiranje viskija smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti i demencije, a takođe i poboljšava kognitivne funkcije. U suštini, jedno piće dnevno zadržaće vas dalje od doktora.

11. Vrši prevenciju od alergija i prehladeViski je poznat po svojim pozitivnim efektima u borni protiv alergija i prehlade. On je delotvoran sirup za kašalj za osobe koje pate od svraba u grlu, a alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu.Najbolji rezultati se postižu dodavanjem malo viskija na šolju tople vode i limuna.

(ba-bamail.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track