(VIDEO) DOKTORI MU ZAŠILI RUKU U STOMAK: Može i da mrda prstima kako bi ih spasao
Foto: Printscreen

Pionirski poduhvat

(VIDEO) DOKTORI MU ZAŠILI RUKU U STOMAK: Može i da mrda prstima kako bi ih spasao

Život -
Doktori su spasli ruku Brazilcu Karlosu Marioti (42) koji je zadobio ozbiljne povrede na poslu tako što su mu je zašili u stomak.

Marioti je ostao bez kože na ruci i doktori su se odlučili na ovaj pionirski poduhvat zašivši mu ruku unutar stomaka kako bi ga spasli od infekcija.

Marioti (42) moraće da drži ruku šest nedelja u svom stomaku, a da ne bi atrofirali mišići, može lagano da mrda sa njom.

"Pacijent je preživeo povredu koja mu je ostavila vrlo malo kože na ruci, otkrivajući mu kosti i tetive. Jedino sa rukom u stomaku, neće doći do infekcije i odbacivanja tetiva i tkiva", rekao je doktor Brando.

Karlos kaže da je veoma srećan što mu je spašena ruka, ali da je osećaj neverovatno čudan.

"Mislio sam da ću da izgubim ruku. Međutim, posle operacije, kad sam se probudio, rekli su mi da mi je ruka u stomaku. Bio sam zaprepašćen. Veoma je zastašujuće pokušavati mrdati prste unutar stomaka, a ", rekao je Marioti.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Karlos radi u fabrici koja proizvodi plastične zavojnice i do povrede je došlo pošto mu je mašina uvukla ruku.

"Izgubio sam dva prsta, ali sam zahvalan što nije cela ruka u pitanju. Barem ću i dalje moći da držim viljušku i oblačim se bez ičije pomoći", rekao je Marioti.

"Ruku smo smestili u njegov stomak i za 42 dana trebalo bi da se razvije novo tkivo. Pacijent neće u potpunosti da povrati funkciju pokreta kao pre povrede, ali barem smo spasili ruku i imaće bolji kvalitet života, nego da je urađena amputacija", rekao je lekar.

Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track