Ojačajte gornji deo leđa i bicepse

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Ojačajte gornji deo leđa i bicepse

Život -
Novom serijom vežbi rešite se bolova u gornjem delu leđa koji su uzrokovani nepravilnim sedenjem
1 / 6

Bol u gornjem delu leđa ne da vam mira. Boli vas dok sedite, a ništa bolja situacija nije čak ni kad legnete. Prijala bi vam dobra masaža, a za nju nemate novca.Fitnes instruktor Milan Lazović kaže da je ova serija dobra za gornji deo leđa i ruke, odnosno bicepse.- Rade se s elastičnom trakom. Ona može uspešno da zameni sve sprave u teretani. Ima ih u četiri boje, a razlikuju se u jačini otpora koji pružaju. Žuta traka je najslabija, zelena je srednje jaka, dok su siva i plava najjače i preporučuju se dobro uvežbanima - objašnjava Lazović i dodaje da je za naše čitaoce zasad dovoljna žuta traka.Prema njegovim rečima, dok radimo vežbe za gornji deo leđa i mišiće koji se tu nalaze, uspešno se možemo rešiti i glavobolje. S druge strane, tu su i bicepsi, koji nam daju snagu za podizanje tereta i koji imaju bitnu ulogu u svakom pregibanju ruku.- Gornji deo leđa čine ramena i mišići koji ih povezuju s vratom. Ukoliko ne radimo na njima, vremenom mogu da se jave glavobolje. Biće dovoljno da radite neku od predloženih vežbi dva do tri minuta i primetićete promene - navodi Milan Lazović dok nam Katarina Stefanović pokazuje svaku vežbu ponaosob.

Vežbe:

Oko sveta (2 fotke)Stanite uspravno, traku pričvrstite za nešto obmotavanjem, povucite oba kraja ka sebi u desnu stranu. Zadržite je tu i polako na sredini povucite na levu stranu, potom ruke vratite u početni položaj praveći krug. Vežbu ponoviti 10 do 15 puta. Ko ima snage, može dve serije.

B Pregib za biceps s nogom nagore (2 fotke)Početni položaj su ruke pored tela. Povucite traku pregibajući ruke u laktu. Vežbu ponoviti osam puta s desnom nogom na stolici, a potom sve to isto samo levom nogom.C Vučenje u skleku za leđa (2 fotke)Telo je u položaju kao da ćete raditi sklekove. Može i na kolenima. Jednom rukom zategnite traku, a drugom je povlačite u visini kuka. Ponoviti osam puta u jednu stranu i osam u drugu. Ko može, bilo bi dobro da uradi dve serije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track