Pomozimo Jovani da stane na svoje noge

Dr Kurir pokrenuo akciju

Pomozimo Jovani da stane na svoje noge

Život -
Osmogodišnja devojčica nikada nije napravila nijedan korak. Ponekad plače u kolicima jer ne može da potrči sa sestrom. Spasa ima u Srbiji

Devojčica Jovana Vojvodić (8) iz Futoga nikada nije napravila nijedan korak! Ponekad plače u invalidskim kolicima, za koja je vezana od rođenja. Posebno kad ne može sa sestrom i drugarima iz škole da trči i igra se. To, međutim, može da se promeni, jer se u Srbiji radi operacija koja Jovanu može da podigne na noge!

Ona u Specijalnoj hirurškoj bolnici u Ćupriji i košta 318.000 dinara. Toliko je deli od izlečenja. Nažalost, njeni roditelji nemaju taj novac. Očajni su.- Jovana je rođena u sedmom mesecu. Dva meseca provela je u inkubatoru. Tada su lekari pronašli da boluje od paraplegije, ili paralize nogu, a ima i takozvani Tarnerov sindrom. Ultrazvuk je pokazao i ciste na mozgu, koje su vremenom nestale, ali su ostavile posledice. Jovana samo može da kleči i puzi. Zbog zategnutosti mišića, naše dete ne može na noge. Sve bih dala da mogu moju devojčicu da vidim kako samostalno hoda - očajna je majka Dragana Vojvodić.Kako ona kaže za Dr Kurir: "Duša me boli kad je gledam dok plače jer ne može da potrči za svojom rođenom sestrom".- Kad smo saznali da Jovana može da bude izlečena, zakazali smo operaciju za sledeći mesec. Ali nismo uspeli da skupimo dovoljno novca. Moj suprug danonoćno radi. Ne bira posao. Ne polazi nam za rukom da skupimo novac. Život moga deteta sada bukvalno zavisi od humanosti i dobre volje ljudi koji budu pročitali ovaj tekst. Moje dete ide u prvi razred. U školu ulazi i iz nje izlazi u invalidskim kolicima - kaže kroz plač Dragana.Dr Kurir moli sve ljude koji mogu makar samo i dinar da uplate za malu Jovanu, da to i učine!

Tekući računŽiro račun otvoren je u Erste banci a. d. Novi Sad na ime Jovanine majke Dragane Vojvodić, a broj je 340-3213505461.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track