Podignite grudi

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Podignite grudi

Život -
Jednostavnim vežbama učinite svoj dekolte lepšim. Potrebna vam je samo jedna elastična traka i kvadrat prostora
1 / 5

Obukli ste majicu s malo većim dekolteom. Ne sviđa vam se ono što vidite. Grudi bi mogle da vam stoje malo bolje. Požalili ste se istog dana drugarici i ona vam preporučuje teretanu. Razmišljate...

Za teretanu nemate novca, ali ni vremena. To nije problem. Jednostavnim vežbama učinite svoj dekolte lepšim, ali pre toga idite do prve sportske radnje i kupite jednu elastičnu traku. Fitnes instruktor Milan Lazović ima rešenje za vas.- U prethodnom broju pokazali smo vam tri vežbe koje se mogu raditi sa elastičnim trakama. Biće njih u još nekoliko narednih, jer elastična traka, ukoliko s njom radite pravilne vežbe, u potpunosti može zameniti teretanu, a i ne zahteva odlazak od kuće. Novim vežbama koje vam pokazuje Katarina Stefanović učinićete da vaše grudi budu čvršće, utegnutije i lepše - objašnjava Lazović.Prema njegovim rečima, ove vežbe neće isključiti ostale mišiće, tako da će osim grudnih raditi bicepsi, ali nožni mišići.- Vežbe su krajnje jednostavne i za koju god da se odlučite, činiće dobro celom telu. Tu je svakako i torzo, gornji deo ljudskog tela, sa izuzetkom glave i udova. Što znači da će ove vežbe uticati pre svega na grudi, gornji deo leđa, ali i stomačne mišiće - navodi Lazović, koji ujedno savetuje sve naše čitaoce da redovno vežbaju ukoliko žele da izgledaju zdravo i lepo.A Biceps na jednoj noziZauzmite stav kao na slici, elastičnu traku obavijte oko stopala. Nagnite telo unazad, povlačite trake ka sebi. Vežbu ponoviti 10 puta s jednom nogom i 10 drugom. Uradite dve serije.

B Široko vučenje za leđa na kolenimaKleknite kao na slici, elastičnu traku zakačite za nešto čvrsto. Vucite trake ka sebi, pritom da je vaš hvat širi od širina ramena. Zadržite sekundu i vratite ruke u početni, opruženi stav. Vežbu ponoviti 15 puta u dve serije.

C Pregib za biceps u sklekuTelo je u stavu za sklek. Jednom rukom naslonite se na elastičnu traku. Držite traku jednom rukom a drugom je vucite praveći pregib u laktu. Vežbu uraditi 10 puta jednom rukom i 10 puta drugom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track