Mišići ne znaju za godine

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Mišići ne znaju za godine

Život -
Bez obzira na to koliko godina imate, vaše telo može biti elastično onoliko koliko ste spremni da radite na njemu!
1 / 5

Bez obzira na to koliko godina imate, vaše telo može biti elastično onoliko koliko ste spremni da radite na njemu!Koliko ste puta sebi rekli ili pomisli da ste „zarđali“. To primećujete onda kada treba da se savijete ili okrenete, pa i da potrčite. Uzrok svemu tome je ukočenost vaših mišića, odnosno njihova neelastičnost.

Milan Lazović, fitnes instruktor, za Dr Kurir kaže da ne treba da opravdavate takvo stanje tela „krštenicom“ - već uradite nešto za sebe. Mišići ne znaju za godine, već za vreme koje im posvetite.- Svaka od vežbi u ovom broju angažuje više mišića nego kad se aktivira ista mišićna grupa na spravi za vežbanje. Ukoliko vredno vežbate, mišići će vam biti elastičniji i lepši - objašnjava instruktor.Prema njegovim rečima, ove vežbe karakteriše činjenica da se u određenom položaju tela aktivira jedna grupa mišića, druga naporom koji činimo dok razvlačimo elastičnu traku.- Slobodno možemo reći da nema mišića koji se ovim vežbama neće aktivirati. Pre svega tu su leđni, bicepsi i tricepsi, naravno, i svi nožni. Posle samo jedne serije imaćete osećaj da ste bili na dobroj relaks masaži - tvrdi Lazović i dodaje da mu je jedna od omiljenih vežbi ona koju je nazvao „rimljanski pregib bicepsa u skleku“.Podsetimo, sve vežbe koje ste do sada imali prilike da vidite u izdanju našeg Dr Kurira Milan Lazović je godinama smišljao i došao do zaključka da za dobar i zdrav izgled nije potrebno mnogo novca, već malo više angažovanja.A Rimljanski pregib bicepsa u sklekuTelo je u skleku. Obema rukama uhvatite elastičnu traku. Potom privucite desnu ruku ka levom grudnom mišiću. Vratite ruku u početni položaj na pod i nakon toga ponoviti drugom rukom isti pokret. Od 12 do 16 ponavljanja u jednoj seriji.B Pulover

Obmotajte traku oko nečeg stabilnog. Lezite na leđa, opružite ruke preko glave držeći krajeve trake. Povlačite traku sa uvek opruženim rukama do kukova. Ruke moraju uvek biti opružene tako da tricepsi ne bi trpeli veliki napor. Vežbu ponoviti 15 do 20 puta.

C Biceps pregib uz telo

Uspravite se, nagazite elastičnu traku, noge razmaknite u širini kukova. Ukoliko pravite širi razmak nogu, otpor trake će biti veći. Napravite pregib u zglobu lakta dok su vam ruke pored tela. Kad napravite ceo pokret u zglobu lakta, privucite k sebi još trake tako da podlaktica i nadlaktica budu spojene. Ponovite vežbu 12 do 15 puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track