SAVANA JE TRPELA NESNOSNE BOLOVE TOKOM INTIMNOG ODNOSA: Kasnije je svima otkrila šokantnu činjenicu!
Foto: Pritnscreen/Facebook

ŽENE O NJOJ RETKO PRIČAJU

SAVANA JE TRPELA NESNOSNE BOLOVE TOKOM INTIMNOG ODNOSA: Kasnije je svima otkrila šokantnu činjenicu!

Život -

Savana Magruder iz Njujorka oduvek je želela samo jedno: voditi normalan život i imati odnose bez bolova.

Naime, Savana nikada nije uživala u seksu. Otkad je navršila 13 godina, počela je da oseća strašne bolove kad je nešto htela staviti u vaginu – pa čak i najmanji tampon.

DOBRO POGLEDAJTE NOKTE NA NOGAMA: Ako primetite OVO, odmah idite kod doktora

„Silila sam se na seks, a osećala sam tek nepodnošljive bolove. Htela sam samo biti normalna devojka“, rekla je ona. Kad je pritisak postao prevelik, a tada je napunila 17 godina i imala prva seksualna iskustva, odlučila je potražiti pomoć doktora.

Seks uprkos bolovima

Nakon prve posete doktoru usledili su brojni drugi. Najpre su joj dijagnostifikovali vulvodiniju - vulvodinija je hronična bol koja se javlja na vulvi oko ulaza u vaginu i nema jasan uzrok nastanka. Bol može biti u obliku žarenja, samo osetljivosti, bockanja, osećaja ranjavosti, kuckanja ili svraba. Neprijatan osećaj bola može biti tako nepodnošljiv da onemogućuje seksualni odnos ili čak dugotrajno sedenje. Simptomi mogu potrajati mesecima ili godinama, ali isto tako mogu i spontano nestati. Ali, pokazalo se kasnije da je to pogrešna dijagnoza. Odlučila je da zatraži pravu pomoć.

Dobri izgledi za izlečenje

Do konačne dijagnoze bio je dug put koji je Savana često napuštala u napadu očaja. Na kraju je dobila dijagnozu: vaginizam. Vaginizam je fizičko ili psihičko stanje koje utiče na sposobnost žene da se, u bilo kom obliku, uključi u vaginalnu penetraciju, uključujući i bilo koji seksualni odnos, penetraciju prstima, ubacivanje tampona ili drugih menstruacijskih pomagala. Pretpostavlja se da je to posledica nevoljnog grčenje vaginalnih mišića, što čini bilo kakvu penetraciju vagine čini bolnom ili nemogućom. Iako nema dokaza da se definitivno odredi koji mišić je odgovoran za spazam, najčešće se smatra da je to pubokokcigni mišić, poznat i kao "PC mišić". Pretpostavlja se da šest do 12 posto žena pati od tog stanja – premda je moguće da su brojke veće, jer mnoge žene koje pate od toga ne odluče se na posetu doktoru. Dobra vest: u devet od deset slučajeva je vaginizam izlečiv! Kurir.rs/Miss7, Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track