VRATILA SE IZ INDIJE I SHVATILA BITNU STVAR VEZANU ZA ISHRANU: Nutricionista otkrila šta svaki TIP TELA mora da jede, a šta da IZBEGAVA za VITKU LINIJU!
Foto: Profimedia

SAVETI VREDNI ZLATA

VRATILA SE IZ INDIJE I SHVATILA BITNU STVAR VEZANU ZA ISHRANU: Nutricionista otkrila šta svaki TIP TELA mora da jede, a šta da IZBEGAVA za VITKU LINIJU!

Život -

Nutricionista Li Holms nakon jednog putovanja u Indiju smršala je i osećala se bolje nego ikada. Tada je zaključila da postoje 3 oblika tela, po kojima bi trebalo i da se pravi režim ishrane.

Četvrtast oblik – "Vata"

Vata tipovi su obično mršavi i bez oblina, ali neverovatno spretni. Njihov element je vazduh, zbog čega imaju mnogo energije, ali se brzo umaraju. Vole uzbuđenja i nova iskustva. Lako se naljute, ali brzo opraštaju. Za ljude ovog oblika tela vrlo je važno da zimi uspore tempo i dovoljno spavaju. Njihova ishrana treba da uključuje toplu i kuvanu hranu, obilje dobrih masnoća poput orašastih plodova i semenki te zdravih ulja. Izbegavajte sirove namirnice jer vam one mogu uzrokovati probavne smetnje i gasove.

foto: Profimedia

Kruškolik oblik – "Pitta"

"Pitta" tipovi su obično srednje veličine i težine te su poznati po snažnom sistemu za varenje, velikom apetitu i obilju energije. Oni su intelektualci s neverovatnom sposobnošću koncentracije. Vrlo su odlučni, ali kad ispadnu iz ravnoteže, skloni su nervozi, žgaravici i svrbežu kože. "Pitta tipovi" prirodno imaju toplije telo i um jer su njihovi elementi vatra i voda, pa je najbolje da jedu i piju hladnije stvari, čak i zimi. Oni dobro podnose slatko voće i povrće, uključujući zeleno lisnato povrće i krastavce. S druge strane, treba da se klone soli, ljutih začina, kiselog voća i alkohola, s obzirom na to da dodatno zagrevaju telo. Zimi možete priuštiti sebi jaja, meso i ljuće začine.

foto: Profimedia

Oblik jabuke – "Kapha"

Kapha tipovi obično imaju čvrstu građu i veliku izdržljivost. Povezani su sa zemljanim elementima. Smireni su, obazrivi, verni i strpljivi, omiljeni u društvu. Kad ispadnu iz ravnoteže, ovi su ljudi skloni debljanju, zadržavanju tečnosti, depresiji i alergijama. Budite oprezni s mlečnim proizvodima jer oni nakupljaju sluz. Zimi jedite laganu, suvu i toplu hranu, poput povrća, voća, mahunarki, kuvanih vegetarijanskih salata i začinjene hrane za bolje varenje i telesnu ravnotežu. Važno je da unosite dovoljno začina jer ste skloni sedelačkom načinu života pa nekako morate da ubrzate metabolizam.

foto: Profimedia

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track