Glatko je slatko!

Sve je više muškaraca koji depiliraju leđa, noge, prepone, grudi i ostale delove tela

Glatko je slatko!

Život -
Procenjuje se da u 21. veku neće više biti tako jasne granice između muškaraca i žena kada je reč o njihovom fizičkom izgledu i kozmetičkim tretmanima

Glatki muškarci! Kako to zvuči?Sve je više pripadnika jačeg pola koji se depiliraju. Žele da su bez dlaka ispod pazuha, na grudima, leđima, preponama i nogama. Da li je u pitanju modni trend ili naši muškarci žele da nam tako budu privlačniji? Možda su shvatili da tako lakše održavaju higijenu i podnose velike vrućine i znojenje? Kakvi god bili odgovori na postavljena pitanja, postaje očigledno da oni više ne misle da su malje odraz muškosti.Psiholog Aleksandra Janković kaže za Dr Kurir da to što se muškarci depiliraju i rade druge kozmetičke tretmane ukazuje na to da dolazi do sve većeg približavanja polova.- Ako se izuzmu sportski razlozi za depilaciju, kod većine njih postoji potreba da to rade da bi formu svog tela prikazali u najboljem izdanju. Oni teže tome da se njihovi mišići i koža istaknu, a ukoliko se na tom mestu nalazi nepoželjni „pokrivač“, treba ga ukloniti. Oni se, zapravo, takmiče sa ženama, kao predstavnicama lepšeg pola, i teže da stalno dokazuju kako mogu da rade sve ono što je i njima dozvoljeno - objasnila je dr Janković.Prema njenim rečima, muškarci se na određene tretmane, poput depilacije genitalnog dela, odlučuju i zbog svoje stalne „borbe sa centimetrima“.- Oni koji to rade pre svega će reći da je njihov razlog krajnje racionalan, odnosno, da zbog higijene moraju i žele da uklone dlake iz te oblasti. Međutim, malo je onih koji će, naravno, stidljivo, reći da, kada izdepiliraju genitalije, njihov organ više dođe do izražaja i izgleda veće - otkriva sagovornica Dr Kurira.Mnoge žene ne znaju šta da misle i da li im je depilirano muško telo privlačno.- One uglavnom i dalje misle da muško telo bez malja nije dovoljno muževno. Radije prihvataju da njihov izabranik na pojednim mestima na telu zadrži svoju prirodnu dlakavost, iako priznaju da im su im glatka leđa afrodizijak. S druge strane, postoje žene koje ohrabruju, pa čak i teraju muškarce da uklanjaju dlake, da je to sasvim opravdano. Jer, zašto samo one moraju da se muče i trpe bolove zarad lepote, nek malo i muškarci vide kako je to - objasnila je psiholog Aleksandra Janković.

Sve će istrpeti!Vlasnica jednog kozmetičkog salona u Beogradu, I. M., rekla je za Dr Kurir da nema mnogo muškaraca koji su dovoljno hrabri da dođu u salon i profesionalno se izdepiliraju.- Iako mnogi skidaju malje, pre će to uraditi sami jer se mnogo stide. Verovatno ih je sramota da priznaju da imaju problem sa svojim fizičkim izgledom. Opet, postoje i oni koji se plaše bola, pa to radije završe brijačem. Kod mene dolazi nekoliko stalnih momaka. Kada ih depiliram, povučem jednu traku voska, a onda sledi pauza od desetak minuta. Ne mogu da podnesu ni približnu količinu bola kao žene, ali ipak ne odustaju - istakla je I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track