ŠTA RAZLIKUJE LASERSKU HIRURGIJU PROSTATE OD KLASIČNIH METODA?
Foto: Promo

ŠTA RAZLIKUJE LASERSKU HIRURGIJU PROSTATE OD KLASIČNIH METODA?

Život -

U situaciji gde se zahteva operacija prostate, dve su opcije pred muškarcem:

  • klasične metode koje uključuju otvorenu operaciju ili transuretralnu resekciju (TUR), u zavisnosti od obima prostate i pratećih oboljenja,
  • laserska hirurgija - najsavremenija metoda lečenja.

Izbor klasične metode određuje veličina prostate. TUR se primenjuje za žlezde do 70g, a otvorena operacija – preko 70g. Ukoliko postoje pridružena oboljenja koja povećavaju rizik od anestezije ili od transfuzije krvi, muškarcu često biva uskraćena operacija i prinuđen je da nastavi da živi sa kateterom.

Laserska hirurgija to može promeniti. Ona omogućava svakom muškarcu (nezavisno od veličine prostate, prisustva vaskularnih oboljenja, dijabetesa, visokog krvnog pritiska ili drugih bolesti) koji se ne može lečiti standardnim metodama da vrati normalno uriniranje. A ako nosi i trajni kateter, uklanja ga zauvek.

Ako se otvorena operacija izvodi rezom na trbušnom zidu, onda se može reći da je TUR metoda slična laserskoj. Kod TUR metode se do prostate dolazi kroz uretru, bez rezanja, ali sama intervencija je bitno drugačija – tkivo se seče strujom i komadići se izbacuju kroz kanal, dok laserska metoda koristi specifičnu energiju lasera kojom se žlezda isparava i izbacuje u vidu gasa.

U urološkoj praksi najvišu klasu lasera predstavlja Tulijum snage od 200 vati – na raspolaganju je muškarcima u Srbiji u Laser Medu već 2 godine:

  • Neuporediva snaga – osigurava brzu intervenciju, skraćujući vreme pod anestezijom i postoperativni oporavak. Pacijent se već sledećeg dana otpušta iz bolnice.
  • Vodeća preciznost pri prodiranju u tkivo – samo 0,2 mm. Tkivo se uklanja maksimalno do same kapsule prostate – brzo, komforno i bez rizika za susedna tkiva.
  • Impresivni postoperativni rezultati – snažan i bistar mlaz urina, potpuno pražnjenje mokraćne bešike, normalizacija učestalosti poziva na mokrenje.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima, merenje rezidualnog urina i tumor marker PSA

LASER MED - 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 11-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357 mob. 069 5 357 357 www.lasermed.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track