NAJZDRAVIJI TOALET-PAPIR PRODAJE SE I U SRBIJI: Evo kako da ga prepoznate
Foto: Promo

NAJZDRAVIJI TOALET-PAPIR PRODAJE SE I U SRBIJI: Evo kako da ga prepoznate

Život -

Beli toalet-papir kakav svi koristimo mogao bi da postane prošlost budući da se tokom njegove završne obrade koriste brojne hemikalije, koje su veoma štetne po zdravlje, posebno kad je reč o intimnoj regiji kod žena. Umesto belog papira, ljudi širom sveta se opredeljuju za zdravi toalet-papir koji nije izbeljen hlorom, ali nije ni recikliran - već ima prirodnu, netaknutu boju celuloze pošto je od nje napravljen.

Koja je razlika između belog i zdravog, nebeljenog toalet-papira?

Najvažnija razlika između beljenog i nebeljenog toaletnog papira je u tome što se za beljenje papira kakav danas najviše koristimo upotrebljava hlor, zbog kog je papir savršeno beo i deluje čisto, ali taj isti hlor može biti veoma opasan, jer njegovi derivati uzrokuju ozbiljna oboljenja, kao i reproduktivne i razvojne defekte. Pošto je hlor izuzetno štetan, savetuje se njegovo izbegavanje - od prozivoda za čišćenje pa sve do izbeljenih papira. Neke studije su pokazale da čak i određeni mirisni i obojeni toalet-papiri mogu izazvati iritacije i alergijske reakcije.

Za razliku od belih toalet-papira, nebeljeni toaletni-papiri su svoje prirodne braon boje, napravljeni su od čiste celuloze, sigurni za čitave porodice, jer nemaju dodate hemikalije. Roditelji upravo zato masovno za svoju decu biraju nebeljeni toalet-papir od celuloze, jer nemaju bojazni da će naškoditi nežnoj detetovoj koži. Oni su biorazgradivi i održivi, te kao takvi predstavljaju povratak čoveka prirodi, kao i najbezbedniji izbor u našoj svakodnevici.

Perfex
foto: Promo

Kako u prodavnici prepoznati zdravi toaletni papir?

Zdrave toaletne-papire i ubruse ćete prepoznati po tome što su braon boje, dakle očuvane prirodne boje celuloze, ne sadrže parfeme ni alergene, niti je u procesu njihove obrade korišćen hlor. Za razliku od recikliranog toalet papira, ovi papiri nisu izgubili na udobnosti, on su izuzetno mekani i komforni za upotrebu. Za razliku od recikliranih papira, nebeljeni toaletni-papir je 100 odsto prirodan, a na njegovim pakovanjima je istaknuto da je napravljen od 100 odsto celuloze. Jedini koji poseduje sertifikat za proizvodnju ovakvog toalet papira u Srbiji je brend Perfex koji se može naći na policama svih bolje opremljenih radnji.

Koliko su opasni beli ubrusi koje koristimo u kuhinji?

Zabrinutost za posledice koje mogu po nas imati beli papiri u svakodnevnoj upotrebi posebno je izražena kada je reč o ubrusima, jer ih najčešće koristimo u kuhinji, prilikom spremanja obroka za sebe i porodicu. Saznanje da je beli ubrus beo zato što je tretiran hemikalijama zabrinulo je potrošače širom sveta, pa se polako svi okreću ka zdravijim ubrusima - onim koji nisu snežno beli već su u svojoj netaknutoj, nebeljenoj, prirodnoj boji, boji celuloze.

Perfex
foto: Promo

Novi svetski trend zelenih, zdravih proizvoda

Trend održivosti, očuvanja prirode i očuvanja ljudskog zdravlja izgleda da se konačno preselio i na toalet-papire i ubruse, koji su svakodnevno prisutni u životu svakog čoveka na planeti i ukoliko nisu "zdravi", mogu biti opasni i okrenuti se i protiv budućih naraštaja. Ova prava revolucija na polju proizvodnje toalet-papira i ubrusa bila je neophodna, ali pošto se oko nje nije dizala nikakva pompa, gotovo da nismo ni primetili da su proizvođači posle brojnih apela lekara na prvo mesto stavili zdravlje čoveka.

Zato, sledeći put kada na rafovima ugledate novi mirišljavi papir atraktivnog dizajna, promislite da li na prvo mesto staviti estetiku ili zdravlje vaše porodice i potražite nebojeni papir od 100% celuloze.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track