NE ZNA KRAVA GDE SAM JA NOĆAS BIO! ONA HOĆE U 6 SATI DA DOĐEM DA JE NAMIRIM: Ovaj mladić iz okoline Zlatibora očitao lekciju svima
Foto: Printscreen

FOTO

NE ZNA KRAVA GDE SAM JA NOĆAS BIO! ONA HOĆE U 6 SATI DA DOĐEM DA JE NAMIRIM: Ovaj mladić iz okoline Zlatibora očitao lekciju svima

Život -

Ovaj mladić sa Zlatibora je oduševio naciju jer živi svoj san. Luka Crepuljarević se iz modernog centra preselio u selo Semegnjevo na Zlatiboru i odlučio je svoj život da gradi na svojoj dedovini. On sve što radi deli na svom Instagram profilu i, kako kaže, ne stidi se svoje krave i svog sela.

On je i student i poljoprivrednik i sve postiže, a kada je gostovao u emisiji "Jutro na Prvoj", otkrio je više o svojim ambicijama.

- Ja pre svega promovišem taj seoski život i život na selu, ali sam malo neobičan u društvu za to što hoću sve. Hoću da budem i student i poljoprivrednik i čovek na selu i sve hoću da postignem.

Tada su istakli da je Luka tokom dogovora oko termina gostovanja u emisiji, rekao:

- Reci tačno u koliko sati da dođem, biću na vreme, nikada ne kasnim, moram prvo da namirim stoku, a zatim je objasnio kako to izgleda.

- Ovaj moj život na selu je na neki način velika životna škola, jer ta stoka disciplinuje čoveka. Ona hoće na vreme da se namiri, da se položi, napoji. Na primer, puno puta mi se desi da uveče izađem u izlazak. Ma, ne zna ta krava gde sam ja noćas bio. Ona hoće u šest sati da ja njoj dođem, da joj otvorim štalu i da je namirim.

Luka je godinu dana nakon što se vratio selu na Zlatiboru, bio uspešan brucoš sa svim položenim kolokvijumima i nekoliko položenih ispita.

Ne želi odustati od poljoprivrede, ima i kravu i tele, a uskoro planira da započne i domaću proizvodnju sira. Od obrazovanja takođe ne odustaje, vredno uči kako bi na vreme završio fakultet, a kasnije za ovog vrednog momka samo je nebo granica.

- Bilo je onih koji me ne razumeju, ali mnogo više onih koji podržavaju moju odluku da kao mlad čovek ostanem na selu i nastavim se baviti poljoprivredom. Sada sam obogatio moj stočni fond. Srećan sam čovek jer radim ono što volim i živim u svom selu. Taj mir niko i ništa ne može da nadomesti, rekao je Luka za RINU i dodaje da je on najbolji primer kako i omladina može da opstane i napreduje u ruralnim sredinama.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

06:53

OTVORILI SU VATRU IZ MRAKA NA OBE STRANE DA ZAPOČNU OBRAČUN! Karan tvrdi: Umešani su i ONI, a EVO ZAŠTO SU IZABRALI SELO BANJSKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track