LEVO JE ZDRAVA ŽENA, A DESNO ZAVISNICA OD DROGE I ALKOHOLA: Reč je o ISTOJ OSOBI, šokantna transformacija obišla svet (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

DIGLA SE IZ PEPELA

LEVO JE ZDRAVA ŽENA, A DESNO ZAVISNICA OD DROGE I ALKOHOLA: Reč je o ISTOJ OSOBI, šokantna transformacija obišla svet (FOTO)

Život -

Majka i domaćica Kara Volvort (31) iz Mičigena u SAD tek se udala i čeka svoje treće dete, ali njen život nije uvek bio tako savršen. Ona je progovorila o svojoj iscrpljujućoj borbi sa zavisnošću, piše Daily Star.

Kara je godinama bila zavisna od alkohola i droge, te je živela na ulici, a otkrila je kako je preokrenula svoj život. Kadaada je imala samo 13 godina, Kara se okrenula piću nakon što je kao dete patila od depresije, te je proživela niz traumatičnih događaja.

Kara Volvort
foto: Printscreen Instagram

Nakon što su joj se roditelji razveli dok je bila dete, svaki drugi vikend provodila je kod oca. Kara tvrdi da je to bilo okruženje u kojem su joj bile dostupne razne supstance.

Kao tinejdžerka, Kara bi se probudila i razmišljala o piću. To je bila jedina stvar do koje joj je bilo "stalo", a kad su joj ponudili marihuanu, upala je loše društvo.

"Imala sam 13 godina kada sam prvi put probala alkohol i droga je nakon toga samo usledila. Toliko je razloga i toliko različitih stvari zašto. Velika stvar je porodica, mamina strana familije su lekari, advokati, psiholozi i svi su dobri ljudi. A tatina strana familije oduvek se borila sa zavisnošću od droge, alkoholizmom i problemima mentalnog zdravlja i mislim da sam i ja nasledila nešto od toga. Verujem da je zavisnost delom genetska", otkrila je Kara.

Kara Volvort
foto: Printscreen Instagram

Imala je samo 13 godina kada je psihički propala

"Bila sam stvarno jako depresivna kao dete, dosta sam se borila s razvodom roditelja i kad sam imala 13 godina otišla sam u letnji kamp. Tamo me ja napao jedan stariji dečak. Kad sam se vratila kući, psihički sam totalno propala. Počela sam da se samopovređujem, pijem u tatinoj kući, jer je alkohol bio dostupan, i kad sam jednom probala drogu i alkohol, mislim da je tu genetski deo odigrao ulogu, osećala sam silnu potrebu da nastavim to da radim", dodala je Kara.

"Imala sam samo 13 godina i nisam shvatala šta to znači. Kad bih se probudila ujutru, jedino što sam želela jeste da budem nadrogirana ili pijana, ništa drugo više nije bilo važno", istakla je Kara.

Droge i alkohol Kari su postali mehanizam za suočavanje s problemima i ubrzo su postali sastavni deo njenog života, te je bila opsednuta njima.

Kara Volvort
foto: Printscreen Instagram

"Uzela bih sve čega bih se dočepala. I tako mi je jednog dana neko ponudio heroin, krek i met (metamfetamin), bila sam tako izgubljena, depresivna, ispunjena sramom i jednostavno me nije bilo briga, pa sam rekla 'da' i postala sam jako zavisna od toga", ispričala je.

Oterala je od sebe porodicu i ćerku

Kara se navukla na metamfetamin sa 17 godina. Ipak, nakon godina borbe sa zavisnošću, prestala je da se drogira i upisala je kurs za medicinsku sestru. Mislila je da je zauvek ostavila alkohol i drogu kad je rodila svoju prvu ćerku sa 20 godina.

Sledećih nekoliko godina provela je stvarajući stabilan dom i karijeru dok se nije navukla na lekove protiv bolova nakon povrede kuka. Kara je tada dobila otkaz na poslu, oterala je od sebe porodicu i ćerku, te je završila kao beskućnica. Godine 2020. dotakla je dno. Naime, predozirala se pet puta. Ipak, uspela je da se izvuče, i to ovaj put, tvrdi, zauvek.

Tokom poslednjih nekoliko godina Karina priča postala je viralna na društvenim mrežama, gde je podelila šokantne slike svog izgleda dok je prolazila kroz zavisnost od droge.

Kara Volvort
foto: Printscreen Instagram

"Rane su bile na mom licu, telu i mojim nogama. Sve je bilo prekriveno otvorenim inficiranim ranama. Mnogo ih je bilo od deljenja prljavih igala. Nažalost, met može da uzrokuje psihozu. Tako bih danima bila u psihozi misleći da sam prekrivena bubama, pa sam sebi drala kožu. Kad sam se ugledala kako izgledam bilo je prestrašno", ispričala je.

Velika podrška su joj porodica i suprug

"Degradirala sam se kako bih pokušala da dobijem više novca kako bih nastavila da plaćam svoju zavisnost. Neke od stvari koje sam morala da uradim bile su krajnje ponižavajuće… Više me nisu gledali kao osobu, već kao narkomansku beskućnicu", otkrila je Kara.

Kara Volvort
foto: Printscreen Instagram

Kara je odlučila da joj je dosta zavisnosti, boli i patnje koju je ona uzrokovala. Nije htela da dozvoli da njena ćerka mora da prođe kroz tugu zbog sahrane svoje mlade majke. Tokom poslednje tri godine naporno je radila na tome da ostane čista i trezna zahvaljujući svojoj odlučnosti da bude mama i supruga.

"Udata sam, imam muža, imam porodicu i zaista sam iskreno srećna i zadovoljna. Više se ne budim nezadovoljna, tužna i depresivna. Osećam da je moj život upravo onakav kakav bi trebao da bude i zadovoljna sam i srećna", istakla je Kara.

"Nisam mislila da je to moguće, zbog čega jednostavno nisam htela ni da se trudim da pokušavam. Tako mi je drago što jesam i tako mi je drago što mi porodica i suprug pružaju emocionalnu podršku. Definitivno se isplatilo boriti se. U početku je bilo jako teško. Bila je to verovatno jedna od najtežih stvari koje sam ikada morala da uradim. Ali, definitivno je vredilo", dodala je.

(Kurir.rs/ Daily Star/ Net.hr)

Bonus video:

08:39

OVDE JE DROGA DEKRIMINALIZOVANA, A NARKOMANIJA U PADU! Stručnjaci upozoravaju: Naši dileri kreću sitno, ali ubrzo postaju VELIKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track