BLIZANCI RAZDVOJENI NA ROĐENJU VODILI GOTOVO IDENTIČNE ŽIVOTE: Sreli se posle 39 godina, a detalj o njihovim ženama je šokantan
Foto: Printscreen YouTube

BILI SU PREDMET STUDIJE

BLIZANCI RAZDVOJENI NA ROĐENJU VODILI GOTOVO IDENTIČNE ŽIVOTE: Sreli se posle 39 godina, a detalj o njihovim ženama je šokantan

Život -

Neverovatna priča o braći Džim iz Ohaja ponovo se proširila društvenim mrežama. Mnogi i sad ne mogu da se načude kako su blizanci koji su godinama živeli odvojeno vodili gotovo identične živote.

Braća Džim su 3 nedelje nakon rođenja data na usvajanje, a prvi put su se sreli kad su napunili 39 godina. Te 1940. godine, kada su usvojeni, njihovi novi roditelji su i jednog i drugog, neplanirano, nazvali Džejms. Obojica su kasnije dobila nadimak Džim.

Prema pisanju stranih medija, obe porodice su znale da dete koje su usvojili ima brata blizanca, ali nisu znale gde je ni šta se s njim dešava. Njihovi putevi su se razišli, ali njihovi životi postali su neverovatno slični.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugom

Obojica su imala psa kog su nazvali Toj, obojica su bila odlična u matematici i tehničkom, ali gramatika im baš i nije išla. Ali, to je samo početak. Naime, oba brata ženila su se dva puta i obojici se prva žena zvala Linda. Da stvar bude neverovatnija, oba Džima su kasnije upoznala i oženila se ženama po imenu Beti.

Priča ima i nastavak. Oba Džima su dobila sina i njihovi sinovi su se zvali isto - Džejms Alan. Blizanci su bili i strastveni pušači, vozili su isti automobil i imali su posao u osiguranju - jedan je bio radnik obezbeđenja, a drugi zamenik šerifa. Osim toga, redovno su posećivali istu plažu na Floridi.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugom. Džim Luis je potom odlučio da pronađe svog brata i, kad su se sreli, otkrili su neverovatne detalje.

Njihov slučaj bio je jako zanimljiv naučnicima koji su nastojali da prouče blizance koji se iznova susreću nakon što su razdvojeni po rođenju. Braća Džim su potom bila deo studije na Univerzitetu u Minesoti, koja je otkrila da su njihove istorije bolesti i testovi moždanih talasa gotovo identični. Takvi su bili i njihovi rezultati u testu ličnosti.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video:

02:55

BLIZANCI IZ NIŠA SA 16 GODINA GENIJALCI! Napravili robota MIROSLAVA, a otkrili su nam i zašto se tako zove! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track