UPOZNAJTE NAJNIŽEG LEKARA NA SVETU: U školi su ga surovo ismevali, bio je slomljen, ali nije odustao od sna i danas spasava živote
Foto: Instagram

evo kako se izborio

UPOZNAJTE NAJNIŽEG LEKARA NA SVETU: U školi su ga surovo ismevali, bio je slomljen, ali nije odustao od sna i danas spasava živote

Život -

Ganeš Baraija (23) je živi dokaz da ništa nije nemoguće. Uprkos diskriminaciji, uspeo je da se školuje i slovi za “najnižeg lekara na svetu”.

Rođen je u oblasti Taladža u indijskoj državi Gudžarat, a njegova priča obišla je planetu.

Kada je napunio četiri godine roditelji su primetili da mu glava prerasta telo, i odveli kod lekara. Ustanovljen je redak poremećaj, pa je dečak morao da nosi specijalan “šlem”, prenosi Oddity Central.

U školi su ga surovo ismevali, posebno zbog niskog rasta, ali je imao i prijatelje čija podrška je pomogla da se fokusira na učenje. Jednog dana, njegovom ocu farmeru je ponuđeno 1.200 dolara da proda sina, nakon čega bi život nastavio u cirkusu kao klovn.

Čovek je s gnušanjem odbio novac, ali je strahovao da će Ganeša kidnapovati. Zato ga je pratio u školu i kad se igrao napolju. Naravno, problem su videli u njegovoj visini - 91 centimetar.

Ganeš je bio slomljen, ali nije odustajao od svog sna. Uz pomoć direktora škole došao je do ministra obrazovanja i Višeg suda u Gudžaratu. Njegovi napori nisu urodili plodom, pa se 2018. godine obratio Vrhovnom sudu. Presuđeno je u njegovu korist i napokon je mogao da diplomira.

(Kurir.rs/Telegraf/A.G.)

Bonus video:

03:12

VISINA OTKUPA U SVETU SE KREĆE NA NIVOU OD OKO POLA MILIJARDE DOLARA! Stručnjaci progovorili o otmicama i njihovoj pozadini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track