Trening za snažne i eksplozivne

Serija vežbi potencirane postaktivacije fitnes instruktora Milana Lazovića

Trening za snažne i eksplozivne

Život -
Probajte ove vežbe ako imate eksplozivne pokrete i bavite se sprintom, skijanjem, dizanjem tegova ili boksom

Ako ste neko ko ima jake, brze i eksplozivne pokrete, a okušali ste se u sprintu, skijanju, dizanju tegova ili boksu, za vas je idealno da probate trening potencirane postaktivacije (TPPA).

Kao što vam je u prethodna dva broja Dr Kurira naš fitnes instruktor Milan Lazović već objasnio, u pitanju su vežbe namenjene onim iskusnijim rekreativcima i dugogodišnjim vežbačima koji imaju dosta snage.

- Glavni razlog za korišćenje ovakve vrste treninga jeste razvijanje snage kod vežbača i njenog kvaliteta, kao i ukupne izdržljivosti. Ovaj metod vežbanja sa otporom preporučuje se onima koji imaju eksplozivne, brze i žustre pokrete, bez obzira na to da li se profesionalno bave sportom ili su rekreativci - kaže Lazović i naglašava da uvek pratite i osluškujete svoje telo i njegove mogućnosti, jer ove vežbe ne deluju podjednako na sve.

Trenirajući s nama, možete saznati više o stanju svog organizma, njegovoj izdržljivosti i spremnosti da pređete granicu! Posle toga probajte i neki intenzivniji trening, jer će praktikovanjem TPPA metoda vaši mišići biti spremni za mnogo veće napore.

A Istezanje grudi s naslonom na zid

Odmaknite noge malo više od širine kukova, naslonite se na zid i spustite se u čučanj. Raširite ruke i istegnite se duboko udišući. Dok izdišete, polako spuštajte ruke niže, pored tela.

Ovaj pokret ponovite 10 puta.

B Jačanje leđa i ramena

Zauzmite raskoračni stav sa elastičnom trakom u rukama. Nakon toga opružite ruke ispred sebe i laganim pokretom probajte da ih raširite do potpune ekstenzije.

Uraditi osam do 12 puta, u zavisnosti od otpora trake i utreniranosti vežbača.

C Čučanj

Jednom nogom nagazite na elastičnu traku, a rukama je uhvatite za ručice. Dok ste u čučnju, opružite telo i povucite traku ispred sebe, a nakon toga se vratite u čučanj. Ponovite osam puta na jednoj strani i isto toliko na drugoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track