PRVE SIJAMSKE BLIZNAKINJE MAJKA JE SMATRALA BOŽIJOM KAZNOM: Stekle su vrtoglavu slavu do koje su stigle PAKLENIM PUTEM (FOTO)
Foto: Sundance Film SeriesC / Everett / Profimedia

IMALE TEŠKO ODRASTANJE

PRVE SIJAMSKE BLIZNAKINJE MAJKA JE SMATRALA BOŽIJOM KAZNOM: Stekle su vrtoglavu slavu do koje su stigle PAKLENIM PUTEM (FOTO)

Život -

Vajolet i Dejzi Hilton, glamurozne bogate naslednice čuvenog lanca hotela, iako najpopularnije ipak nisu prve i „originalne” sestre Hilton. Ono što je bilo posebno neobično jeste činjenica da rođene spojenih kičmi i tako su postale najpoznatije sijamske bliznakinje.

Njihova majka, spremačica Kejt Skiner iz Brajtona rodila ih je iz afere koju je imala sa njihovim ocem, sinom bogatog vlasnika hotela. Nakon njihovog rođenja shvatila je da je rodila dve bebe čije su kičme bile spojene. Bila je uverena da je to zapravo kazna, prokletstvo za greh iz kojeg su nastale. Ubrzo nakon rođenja prodala ih je babici po imenu Meri Hilton, koje je zvanično usvojila devojčice i dala im svoje prezime.

sestre Hilton, Vajolet i Dejzi Hilton
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Meri je u sijamskim bliznakinjama videla priliku da se obogati. Počela je da prikazuje devojke u svom pabu, a za cenu od dva penija posetioci su mogli da vide bliznakinje, pa čak i da ih dodirnu.

„Naša najranija i jedina sećanja su prodorni miris piva, cigara i lula i pokreti ruku posetilaca koje su podizali našu odeću za bebe da vide na koji načim smo vezane jedna za drugu", napisale su godinama kasnije u svojim memoarima.

Ipak, kako su sestre rasle tako je Meri počela da ih zlostavlja, kako psihički tako i fizički.

sestre Hilton, Vajolet i Dejzi Hilton
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

"Kada je bila nezadovoljna nama, šibala nas je po golim leđima i ramenima kopčom svog preteškog kožnog kaiša", otkrile su sestre.

Nakon Merine smrti 1915. njena ćerka, Edit Hilton i njen suprug Mejer Majers odveli su devojčlice u Ameriku gde su ih predstavljali javnosti kao „Bizarno čudo prirode” i „cirkuske nakaze” i tako zarađivali novac na njima. Ipak, kako su sestre rasle tako je Edit počela da ih zlostavlja, kako psihički tako i fizički.

Ubrzo je i ceo svet saznao za njih, a bliznakinje su se pojavljivale i u nekim filmovima. Njihova zarada bila je veoma impresivna za ovo vreme, a dostizala je sumu do 5.000 $ nedeljno.

sestre Hilton, Vajolet i Dejzi Hilton
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nakon godina i godina rada, Dejzi i Vajilet nisu dobile ni dinar, dok su drugi na njima sticali čitava bogatstva. Sve do 1931. kada su podigle tužbu protiv bivših menadžera i to za uskraćivanje slobode.

O tome su pisale i u svojoj biografiji pod nazivom „Život i ljubavi sestara Hilton” koju su objavile 1942. godine.

"Bile smo dve usamljene, bogate devojčice koje su stekle bogatstvo tako što su bile robinje", ispričala je Dejzi.

Jednom prilikom posetio ih je čuveni mađioničar Hudini koji je bio impresioniran njihovom mentalnom odvojenošću. Upravo on ih je posavetovao da saznaju više o svom slučaju, a ne da samo slepo prate i rade šta ima se kaže.

sestre Hilton, Vajolet i Dejzi Hilton
foto: Sundance Film SeriesC / Everett / Profimedia

Dejzi i Vajolet nisu ni bile svesne koliko su poznate, a o svojoj popularnosti počele su da doznaju iz novina. Nakon što su dobile sudski spor i povratile novac, sestre su odjednom dobile pažnju mnogih mladića i stekle čitavu armiju obožavalaca.

Dok bi jedna sedela i razgovarala sa udvaračem preko telefona, druga bi lakirala nokte ili jela jabuku. Slično su radile i tokom intimnih odnosa, a imale su i nekoliko kratkih brakova.

Dejzi je umrla 1968. od gripa, a nekoliko dana kasnije preminula je i Vajolet.

( Kurir.rs / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

06:39

REDAK FENOMEN! Helena i Dunja su bliznakinje, a rođene sa tri nedelje razmaka (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track