TRAGIČNA PRIČA DVE SESTRE ZAUVEK OBELEŽILA NJIHOVE ŽIVOTE: Njihovi roditelji doneli su RIZIČNU ODLUKU, sad KRIVE SAMI SEBE (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

tužna sudbina

TRAGIČNA PRIČA DVE SESTRE ZAUVEK OBELEŽILA NJIHOVE ŽIVOTE: Njihovi roditelji doneli su RIZIČNU ODLUKU, sad KRIVE SAMI SEBE (VIDEO)

Život -

Priča o Ajliš i Kejti Holton zaista je izvanredna i, istovremeno, vrlo tragična. Rođene su kao sijamske bliznakinje 24. avgusta 1988. godine u Irskoj. Suočeni sa zamršenošću stanja svojih devojčica, roditelji su doneli rizičnu odluku da ćerke podvrgnu operaciji razdvajanja, sa ciljem da bliznakinjama pruže priliku da vode samostalan život.

Ove sijamske bliznakinje imale su pojedinačno srce i pluća, ali su od karlice na dole delile organe i operacija razdvajanja je s vremenom sve više sazrevala u glavama njihovih roditelja - Meri i Lijama.

Kada su imale tri i po godine, roditelji su Ajliš i Kejti kupili lutke na čičak, a onda bi ih lepili i odlepljivali kako bi pokušali da im objasne šta će se desiti nakon hirurške procedure.

Kejti je bila uzbuđenija u vezi sa tom idejom, čak je i pričala mami šta će raditi kada bude postala samostalna, ali, nažalost, njena sudbina bila je mnogo mračnija i tužnija.

Operacija razdvajanja završila se tragedijom kada je Kejti umrla. Ajliš je preživela, ali je tragičan ishod ove zahtevne procedure zauvek obeležio nastavak njenog života, ali i budućnost njihovih roditelja.

Preživela bliznakinja provela je četiri meseca u bolnici, a izašla je sa velikim ožiljkom na telu i mestu gde je nekada bila njena sestra, sa nefunkcionalnom levom rukom i bez leve noge.

Šest godina kasnije dobila je protezu, a svoj "novi ud" nazvala je po preminuloj sestri.

Meri i Lijam su se dugo kajali zbog odluke da svoje ćerke bliznakinje podvrgnu spornoj i rizičnoj operaciji jer nisu slutili da će ishod biti ovakav, s obzirom na to da su im doktori sa irske klinike garantovali uspešnost intervencije čak 70%.

Ajliš, koja trenutno živi sa svojom porodicom u gradu Donadeja u Irskoj, potpuno se povukla i živi život van očiju znatiželjne javnosti, koja ju je pratila od rođenja.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

00:34

ZAPALILE SVA PATRIOTSKA SRCA! Bliznakinje čarobnog glasa zapevale u emisiji uživo svoj veliki hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track