TOLIKO SAM SE IZBLAMIRAO NA RAZGOVORU ZA POSAO DA SAM HTEO U ZEMLJU DA PROPADNEM: Nemojte nikad da se IZBLAMIRATE kao ja
Foto: Profimedia

Od ovoga se neće oporaviti

TOLIKO SAM SE IZBLAMIRAO NA RAZGOVORU ZA POSAO DA SAM HTEO U ZEMLJU DA PROPADNEM: Nemojte nikad da se IZBLAMIRATE kao ja

Život -

Korisnik foruma "Reddit" podelio je svoje iskustvo sa razgovora za posao i priznao da je zabrljao posle samo dva minuta jer je pogrešno razumeo jedno pitanje i time uništio svoju šansu za zaposlenje, a kako bi pomogao drugima da ne ponove njegovu grešku.

Greške su uobičajene kada smo izloženi pritisku. Međutim, nekada i najmanja greška može odrediti našu sudbinu, pogotovo onda kada se ona desi na razgovoru za posao. Koliko god da se dobro pripremite za potencijalna pitanja poslodavca, nije uvek lako odgovoriti na njih i ne zbuniti se i oko prilično jednostavnih stvari.

Muškarac, posao, Spavanje, laptop
foto: Shutterstock

Pomenuti korisnik foruma "Reddit" naveo je da mu je anketar postavio uobičajeno pitanje: "Kako ste stigli ovde", i umesto da anketaru ispriča o svojoj dosadašnjoj karijeri, odgovorio je: "Autobusom". Dodao je: "Dobio sam hladan pogled kad sam shvatio... mislio je na moju karijeru, ne na fizički dolazak u kancelariju. Preostalih 58 minuta tako je sporo prolazilo".

Ova objava izazvala je veliku pažnju i navela ostale korisnike foruma da u komentarima objavljuju svoja iskustva. Jedan od njih je tokom video poziva naveo da je na pitanje poslodavca "Kakva je Vaša pozadina?" pomislio da je poslodavac zainteresovan za izbor dekoracije umesto za njegovu karijeru. Dodao je da se još uvek nije oporavio od toga, prenosi Mirror.

tablet, posao, komunikacija
foto: Profimedia

Drugi korisnik se prisećao: „Imao sam 18 godina i prijavio sam se da budem recepcionar opšte prakse dok sam pokušavao da shvatim šta želim da radim sa svojim životom. Proteklih nekoliko dana su me mučili neželjeni pozivi i primio sam poziv „bez poziva“ i odgovorio ćutanjem. Na drugoj strani je takođe vladala tišina. Posle otprilike 10 sekundi kažem iznerviranim tonom: "Pa, hoćeš li nešto da kažeš? Šta hoćeš?". Ispostavilo se da me je zvao recepcioner na klinici da testira moj metod pozivanja. Nisam dobio posao".

Ali, jedan komentator nam je dao nadu, prenevši nam iskustvo svog prijatelja i situaciju koja mu je zapravo pomogla da dobije posao. Na razgovoru su njegovog prijatelja pitali "Kako mu ide gramatika?", a on je čuo "Kako ti je baba", pa je odgovorio: "U redu je, hvala na pitanju"... srećom, menadžer se nasmejao i dobio je posao.

(Kurir.rs/Mirror/M.F.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track