Sklekovi za utrenirane

Serija vežbi instruktora fitnesa Milana Lazovića

Sklekovi za utrenirane

Život -
Ukoliko verujete da nema vežbe koju ne možete da uradite, ovo je trening za vas

Probajte sklekove za koje samo malobrojni mogu da se pohvale da su ih uradili i da im nisu teški. Ukoliko verujete da nema vežbe koju ne možete da uradite, ovo je trening za vas!Kao što smo u prošlom broju najavili, u ovom serijalu treninga upoznaćemo vas s još nekoliko vežbi koje iziskuju više snage, ali daju bolje rezultate. Da biste ih uradili, trebaće vam puno volje, ali još više umeća.Instruktor fitnesa Milan Lazović i ovog puta naglašava da nije dobro da ih rade oni koji do sada nisu trenirali, jer spadaju u red izuzetno teških vežbi.- Reč je o vežbama s potiskom i otporom, a za njih je neophodno više snage i spretnosti. Preporučujemo ih onima koji žele da u kratkom vremenu utroše što više energije, ali i da ostvare što bolji rezultat u oblikovanju tela. Svaka od njih teška je na svoj način, a da bi imala dobar efekat, mora pravilno da se radi - navodi Lazović.Prema njegovim rečima, predloženim treningom aktivira se veća grupa mišića, koji koriste više telesne energije.- Vežbajući želimo da iskoristimo maksimalnu snagu tela a istovremeno kontrolišemo puls - objasnio je fitnes instruktor i dodao da kod ovako kompleksnih i jakih vežbi ne bi trebalo preterivati.

A Sklek sa izvijanjem kičme Postavite telo u položaj kao što je na slici. Lagano se spustite u sklek i nakon opružanja ruku izvijte potpuno leđa. Uradite 10-15 ponavljanja u dve serije.

B Hindu sklek Telo treba da bude u položaju kao što je na slici, a glava u ravni ramena. Spustite glavu što niže, ali da ne dodirnete pod. Nakon toga vratite se u početni položaj ispruženih ruku. Vežbu ponovite 10 puta u dve serije.

C Tricepsi na boku Legnite na bok. Ako vežbu za tricepse radite levom rukom, onda desna neka je............. Levom se podižite od poda dok ne ispravite ruku. Uraditi 10 ponavljanja jednom, pa drugom rukom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track