Da salo ne kipi iz farmerki

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Da salo ne kipi iz farmerki

Život -
Stvar je u kombinaciji različitih tipova vežbi za stomačne mišiće, što će sigurno dati odlične rezultate

Proleće je sve bliže. Naravno da svi merimo koliko nam sala kipi iz prošlogodišnjih farmerki. U nekoliko prethodnih brojeva pokazali smo nekoliko vežbi za stomak. Fitnes instruktor Milan Lazović ističe da je neophodno da se rade različiti trbušnjaci jer uvek iste vežbe mogu imati i kontraefekat, tvrdi on.- Ako radimo samo klasične trbušnjake, postoji mogućnost da se pojave veće količine sala jer ga mišići guraju u prvi plan. Zato je važno da radimo različite vežbe, jer na taj način utičemo na veću grupu mišića. U ovom broju pokazaćemo one za bočne ili kose trbušnjake - kaže Lazović.Prema njegovim rečima, kosi mišići smešteni su sa strane u predelu struka. Protežu se od donjih rebara, gde se nalazi mala skupina mišićnih vlakana koji su usmereni ka karlici.- Kosi mišići aktivno učestvuju u savijanju trupa. Kad se savijamo bočno, na desnoj strani aktiviramo desni kosi spoljašnji trbušni mišić, i obrnuto kada je reč o levoj strani. S druge strane, aktiviranjem ovih mišića utičemo na smanjenje obima struka, što je svakako želja svih koji brinu o svom izgledu - navodi sagovornik Dr Kurira.Kako on naglašava, nove vežbe trebalo bi da radite u kombinaciji sa onima koje smo vam već pokazali. Njegov savet je da trenirate tri puta nedeljno i da obavezno vodite računa o ishrani.A Bočni trbušnjaciLezite na stranu sa nogama skupljenim u kolenima kao što je to prikazano na slici. Ako ste na levoj strani, položite levu ruku pored tela. Ona će biti oslonac dok radite vežbu. Ne razdvajajući kolena, podignite noge tako što ćete laktom desne ruke pokušati da dotaknete desno koleno. Vežbu uradite od pet do osam puta, a potom zamenite stranu.

B Rotiranje trupa

Sedite na pod i prekrstite noge. Blago ih savijte i podignite u kolenima. Rukama formirajte pesnicu, koju ćete premeštati bez spuštanja nogu u jednu pa u drugu stranu kao što je prikazano na fotografijama. Vežbu ponovite 10 puta.

C Pete gore

Vratite se u ležeći položaj i podignite noge tako da pete budu okrenute ka plafonu. Ruke položite pored tela i, odupirući se o pod, podižite trup. Vežbu ponovite 10 puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track