Ojačajte uz kardio-program

Ojačajte uz kardio-program

Život -
Pomozite svom telu jednostavnim vežbama kojima ćete osnažiti srce, poboljšati kondiciju i definisati mišiće onako kako ste oduvek želeli

Redovno treniranje nije dobro samo za regulisanje težine već i za opšte zdravlje tela. Nije važno za koje ćete se vežbe ili trening odlučiti, bitno je da vežbate redovno, i to minimum jednom nedeljno. U prethodnom broju počeli smo da radimo kardio-program, zato ga nastavljamo i u ovom, ali s novim vežbama.Fitnes instruktor Milan Lazović kaže da kardio-trening može da uključuje trčanje, plivanje, preskakanje konopca i slično.- Kardio-vežbama jačamo srce, pluća i smanjujemo broj otkucaja srca u stanju mirovanja. S druge strane, utičemo na sagorevanje masnoća, a uspešno možemo i da smanjimo stres, pojačamo imunitet, poboljšamo varenje, povećavamo priliv krvi u mozak i na taj način popravimo koncentraciju - kaže Lazović.Prema njegovim rečima, ipak je najvažnije to što redovnim treniranjem štitimo svoje srce.- Glavna zaštita od srčanog udara i kardiovaskularnih bolesti može da bude redovno treniranje. U većini slučajeva i lekari specijalisti, kardiolozi, pacijentima koji su doživeli infarkt preporučuju da što pre započnu neku fizičku aktivnost. Radite na sebi i vežbajte bar jednom nedeljno. Čuvajte svoje srce da bi moglo dugo da vas služi u zdravlju - poručio je instruktor.Podsećanja radi, ovu, kao i prethodnu seriju vežbi koju smo pokazali radite tri puta po tri.A Čučnjevi sa skokovimaSpustite se u blagi čučanj, a zatim iz tog položaja skočite i okrenite se za 180 stepeni. Kad se dočekate na noge, lagano se ponovo spustite u čučanj, skočite, ali se ovog puta okrenite za 180 stepeni na drugu stranu. Vežbu ponovljajte u zavisnosti od kondicije, a najoptimalnije je od 15 do 30 sekundi.

B Trčanje s dodirivanjem poda

Napravite pet do šest brzih koraka u desnu stranu, zatim čučnite i desnom rukom dodirnite pod u blizini svog desnog stopala. Isto to ponovite na levoj strani. Vežbu radite od 15 do 30 sekundi, naizmenično menjajući strane na koje ćete trčati.

C Ludi džekovi

Ruke stavite na glavu kao što je prikazano na slici. Podignite jednu nogu i blago se nagnite na tu stranu. Pokret ponoviti drugom nogom i tako od 15 do 30 sekundi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track